Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 3 mars 2017

Huawei P10Det nya flaggskeppet Huawei P10 har presenterats och den kommer att släppas till försäljning i Mars 2017. Den har en liknande design som föregångaren men utan att vara en exakt kopia. Den har en unibody konstruktion samt är byggd av metall. Detta är en tunn, elegant smartphone med topp prestanda.
Mobiltelefonen har en LCD display på 5,1 tum och denna display har 1080×1920 pixlar. Skärmen skyddas av Gorilla Glas 5.
Huawei P10 har en marginellt förminskad display då Huawei P9 har en display på 5,2 tum.
Under displayen, i Hemknappen sitter en fingeravtryckläsare. Hos den tidigare luren sitter denna monterad på baksidan av mobilen så man har med andra ord gått ifrån att ha fingeravtryckläsaren på baksidan.
Huawei P10 har en egentillverkad åttakärnig HiSilicon Kirin 960 processor på 2,4 GHz. Detta är en kraftfull och snabb processor som klarar av det mesta utan problem. Det är helt enkelt en topp processor.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 32 eller 64 GB och det är möjligt att utöka minneskapaciteten med ett minneskort på upp till 256 GB.
Det råder därmed knappast brist på minne i denna lyxiga smartphone och det är förstås alltid en stor fördel. Minneskapaciteten är en av de saker man behöver tänka på innan man väljer en ny mobiltelefon för om den nya telefonen har för litet minne blir det fort bersvärligt och irtiterande.
I fronten sitter en kamera på 8 Megapixlar.
På telefonens baksida hittar du dubbla kameralinser med optik från Leica. Den ena kameran är på 20 Megapixlar och den andra är på 12 Megapixlar och de har optisk bildstabilisator, autofokus samt dubbel LED blixt.
Det inbyggda batteriet är på 3200 mAh och stödjer snabbladdning.
Just kombinationen av ett stort batteri och snabbladdning är naturligtvis det ultimata eftersom du laddar din smartphone fort när batteriet är tömt och när det väl är laddat räcker batteriet länge.
Huawei P10 har ett bra 24 bitars ljud på 192 kHz men det från en ensam högtalare i mobilens botten.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 7.0 Nougat men med Huaweis skinn Emotion UI 5.1 vilket är ett skinn som tidigare var hårt anpassat men som nu i och med denna version har börjat bli betydligt bättre än tidigare.
Huawei P10 beräknas få en prislapp runt 6500 kr och det innebär att luren inte direkt är billig.
Huawei har på senare år börjat tillverka väldigt högkvalitativa mobiltelefoner och är nu en av de tre största mobiltelefon tillverkarna i världen. De säljer dock av nāgon okänd anledning betydligt färre mobiltelefoner i Sverige.
Jag hörde nyligen en försäljare i en butik som säljer smartphones beskriva en Huawei mobil som en mobil från en okänd tillverkare. Det är oerhört synd att det fortfarande är så för man få välkonstruerade mobiler och till ett billigare pris än vad en nyare Samsung eller iPhone kostar.

https://www.fenzie.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar