Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 16 mars 2017

Lenovo P2


Lenovo P2 är en smartphone med ett ovanligt stort batteri under sitt metall chassi. Den erbjuder en otroligt bra batteritid och lyckas samtidigt pricka av Det man vill ha i en fantastisk budgetmobil.
Om du vill ha en smartphone som klarar av 2 dagar på en laddning kan Lenovo P2 vara något för dig.
Trots ett relativt lågt pris har Lenovo P2 en fin premium metall design med avrundade hörn och kanter.
Metallen både ser ut och känns att vara av hög kvalitet.
Denna smartphone har en AMOLED display på 5,5 tum och den har 1080×1920 pixlar. Pixeltätheten ligger på 401 ppi och displayen är skarp och har bra färgåtergivning.
Under displayen i Hemknappen sitter en fingeravtryckläsare.
På telefonens baksida hittar man en 13 Megapixlars kameralins med autofokus och LED blixt medans den främre kameran är på 5 Megapixlar. Dessa två kameror ger bra bilder men de är inte de allra bästa kamerorna där ute men det kan man knappast räkna med hos en mobiltelefon i denna prisklass.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB. Det finns också två andra varianter med ett Ram minne på 4 GB samt ett internminne på 32 eller 64 GB beroende på vilken variant du väljer.
Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB. Du kan alltså på ett lätt och billigt sätt få mer plats i din smartphone men tänk på att det sällan går att spara appar på MicroSd kort.
Det inbyggda batteriet är på hela 5100 mAh och det stödjer dessutom snabbladdning.
Kombinationen av ett stort batteri och snabbladdning är naturligtvis den ultimata kombinationen.
Lenovo P2 är trots sitt stora batteri en ganska tunn mobil med en tjocklek på 8,3 mm.
Högtalaren i mobiltelefonens underkant ger ett helt okej ljud men räkna inte med ett topp ljud i en mobiltelefon i denna prisklass. Just billigare en smartphone är ju mer behöver tillverkaren kompromissa för att få ned priset på sin produkt. Det är en av orsakerna till att du inte ska köpa en mobiltelefon med ett pris under tusenlappen för dessa duger knappt ens för
dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa samtal.
Lenovo P2 har en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2 GHz och detta är en effektivt och batterisnål processor som klarar av lättare användning utan problem. Det rör sig förstås inte om en kraftfull topp processor men den duger gott och väl för personer som mest använder sin mobiltelefon för att ringa samtal, streama film eller surfa på nätet med sin mobiltelefon.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0.1 Marshmallow och det är inte den allra uppdateringen av systemet.
Lenovo P2 har ett pris runt 2990 kr och det är ett bra pris för man får en bra all-round telefon med helt okej prestanda. Detta pris avser den något bättre modellen med ett Ram minne på 4 GB samt ett internminne på 32 GB.
Lenovo är inte så kända som mobiltelefon tillverkare. De är här mer kända som tillverkare av surfplattor och datorer men de är också väldigt duktiga på att ta fram bra mobiltelefoner. Lenovo äger numera Motorola så de senaste mobilerna från Motorola tillverkas av just Lenovo.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar