Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 1 mars 2017

LG G6LG G6 är en ny flaggskepps mobil som kommer att släppas till försäljning inom kort. Man har här gått ifrån en modulär metall design till en unibody design och en smartphone konstruerad av en kombination av metall och glas. LG ska ha beröm för att de i tidigare modeller som till exempel LG G5 vågat vara inovativa och gå sin egen väg.
Den här mobiltelefonen har dock en mer vanlig design.
Eftersom den inte är byggd helt av metall likt föregångaren är det nu möjligt att göra telefonen vattentålig och det har LG gjort hos denna smartphone. Den är IP68 Certifierad vilket innebär att den tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
LG G6 har en stor LCD display på 5,7 tum och denna har 1440×2880 pixlar vilket ger en pixeltäthet på hela 564 ppi.
Skärmen är en Always On Display så man kan se notifieringar även på en i övrigt släckt display. Detta sparar batteri förbrukning.
På lurens baksida hittar du en fingeravtryckläsare och dubbla kameralinser på 13 Megapixlar vardera. Dessa har laser autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
När det gäller specifikationerna har LG G6 en fyrkärnig Snapdragon 821 processor på 2 GHz samt ett RAM minne på 4 GB. Det inbyggda minnet är på 32 eller 64 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB.
Möjligheten att på ett lätt och billigt sätt kunna öka minnet är förstås alltid bra.
Det inbyggda batteriet är på 3300 mAh och det stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0 och kan ladda femtio procent fullt på bara trettio minuter.
LG har under många år varit rätt ensamma om att ha löstagbara bakstycken på sina dyrare modeller och det är tråkigt nog något de i och med LG G6 har ändrat på. Du kan inte längre gå runt med ett fulladdat extra batteri och mobiltelefonens livslängd blir kortare på grund av att du, när batteriet har nått slutet på sin livslängd inte på ett lätt sätt kan byta ut batteriet till ett helt nytt. Föregångaren har ju trots att baksidan inte är löstagbar kvar den möjligheten genom att underdelen av mobilen går att avlägsna. På den punkten är LG G5 alltså bättre.
I mobilens underkant sitter en USB Typ C port och det är den nya standarden för laddningskablar så det är naturligtvis en fördel att den kommer med en modern lösning när det gäller laddning. Överföringshastigheter med den här typen av kablar går betydligt fortare än innan.
LG G6 kommer med Android 7.0 Nougat men med LGs skinn LG UX 6.0. Detta är en ny uppgradering av systemet och det är alltid bra att ha en så färsk version som möjligt.
LG G6 kommer att bli den första mobiltelefonen efter Google's Pixel telefoner som har funktionen Google Assistant inbyggt. Denna funktion innebär att du kan dra nytta av mer exakta röstkommandon.
G6 har 32 bitars Audio högtalare på 192 kHz som ger ett fantastiskt ljud.
LG G6 har till en början ett pris run 800 dollar vilket direktöversatt blir runt 7700 kr och det gör denna flaggskepps mobil väldigt dyr. Om du absolut vill äga en är mitt råd att du väntar några månader efter lanseringen på den svenska marknaden för LGs mobiltelefoner brukar ha en tendens att gå ned i pris efter ett kort tag.
https://www.fenzie.se/
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar