Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 30 mars 2017

Samsung Galaxy S8Den kommande Samsung Galaxy S8 är en fin kombination av glas, metall och en display som nästan täcker hela fronten från långsida till långsida. Allt detta i ett med tanke på displayens storlek en relativt kompakt konstruktion.
Samtliga kanter och hörn är avrundade vilket gör att mobilen känns skön att hålla i handen.
Fingeravtryckläsaren sitter på den här mobiltelefonen på baksidan, den har alltså flyttats från sin vanliga placering på fronten. För er som är vana med att ha fingeravtryckläsaren i Hemknappen på framsidan kan det ta ett tag att vänja sig med den nya placeringen.
Mycket hänger på den här mobiltelefonen efter det stora fiaskot med Samsung Galaxy Note 7. Som nog ni alla känner till hade Note 7 stora batteri problem. Så stora att telefonen helt drogs tillbaka från marknaden​. Samsung är därför i stort behov av en succe och det kommer de troligen få med Samsung Galaxy S8.Samsung Galaxy S8 har en AMOLED display på 5,8 tum och denna display har 1440×2960 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 570 ppi. Displayen är av hög kvalitet och är oerhört skarp med bra färgåtergivning.
Denna flaggskepps mobil drivs av en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,35 GHz. Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB. När det gäller processorn har tillverkaren ett avtal med Qualcomm som gör processorn. Det går ut på att de i början endast får sälja denna typ av processor till just Samsung. Detta är anledningen till att alla nya flaggskepps mobiler som släpptes före Samsung Galaxy S8 var tvungna att montera in en äldre topp processor i de nya mobiltelefonerna​, alternativt vänta några månader efter lanseringen av Samsung Galaxy S8 för att därefter lansera sina nya toppmodeller. Många tillverkare valde att släppa sina smartphones före Samsung för att på så sätt nå konsumenter som var i akut behov av en ny mobiltelefon.
Detta är en smartphone med en hög prisklass men då får man också den allra bästa kvaliteten. Man får ju alltid det man betalar för och väljer man en flaggskepps mobil behöver man inte kompromissa med specifikationerna eller designen.
Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB.
Det finns med andra ord gott om plats i den här mobiltelefonen.
Samsung Galaxy S8 är IP68 Certifierad så den är vattentålig​ och dammtålig.
I lurens underkant sitter en USB Typ C port och detta är ju den nya standarden för laddningskablar så därmed är Galaxy S8 framtidssäkrad.
Det innbyggda batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning.
Den bakre huvudkameran är på 12 Megapixlar och har ois, LED blixt och laser autofokus.
En framåtriktad kamera är på 8 Megapixlar. Som vanligt hos Samsungs toppmodeller kan du räkna med en fantastisk bildkvalitet från dessa två kameror.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 7.0 Nougat som är en av de nyare uppdateringarna av systemet. Att ha ett så färskt operstivsystem som möjligt är förstås alltid viktigt för därmed får man alltid förbättringar och nya funktioner.
Samsung Galaxy S8 är en liten uppgradering jämfört med föregångaren Samsung Galaxy S7 och S7 Edge men designen påminner mer om den sistnämnda.https://www.fenzie.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar