Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 20 mars 2017

Sony Xperia XASony Xperia XA är en budgetmobil med en unibody konstruktion och med tunna kanter vid displayens långsidor som gör att telefonen ser fin ut. Detta är en smartphone som är byggd av plast men den har en ram av metall som löper runt lurens kanter. Den har en tunn, kompakt design med en tjocklek på 7,9 mm.
Sony Xperia XA har ingen fingeravtryckläsare vilket en del mobiltelefoner​ i samma prisklass ibland har så om det är viktigt med en fingeravtryckläsare bör du välja en annan mobiltelefon. Många tidigare mobiltelefoner från Sony har varit vattentåliga och det gäller även billigare modeller som den här men det saknas hos Sony Xperia XA. Det är oerhört synd för Sony har erbjudit något mer än andra mobiltillverkare och det långt före alla andra.
Displayen är en 5 tums LCD display med 720×1280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 294 ppi. Skärmkvaliteten är bra men hamnar långt ifrån samma nivå som som de dyrare mobiltelefonerna från Sony. Den har en liten display och lägre pixeltäthet så denna smartphone lämpar sig inte riktigt som en multimedia enhet. Den enda högtalaren i mobiltelefonens underkant ger dessutom inte direkt ett högt ljud.
Ni som har läst mina blogginlägg tidigare känner till att Jag personligen föredrar större mobiltelefoner eftersom det ger en bättre upplevelse när man till exempel streamar film eller spelar spel.
Luren har en åttakärnig Mediatek MT6755 Helio P10 processor på 2 GHz.
Ram minnet är på 2 GB och internminnet är på 16 GB. Internminnet är något för litet för dagens användare. En stor del av minneskapaciteten förbrukas redan av själva operstivsystemet och förinstallerade applikationer och det innebär att det inte finns mycket plats för era egna filer och applikationer. Applikationer uppdateras också regelbundet och detta förbrukar minne.
Mobiltelefonen har plats för ett minneskort på upp till 256 GB men det kan inte kompensera fullt ut för det är inte möjligt att spara appar på MicroSd kort.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och den andra, bakre kameran är på 13 Megapixlar. Den bakre huvudkameran har autofokus och LED blixt.
Det inbyggda batteriet är på 2300 mAh och stödjer snabbladdning via Pump Express+2.0. Batteriet är på tok för litet​ för att klara en hel dag på en laddning. Man vill ju förstås ha en smartphone som är uthållig och samtidigt har snabbladdning så att man när batteriet efter en längre period börjar bli tomt fort går att ladda upp igen.
Det får du klara dig utan här.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0.1 Marshmallow men det kommer bli uppgraderbart till Android 7.0 Nougat.
Priset på Sony Xperia XA landar runt 1990 kr.
Jag har beställt en Sony Xperia XA för att använda som min företagsmobil eftersom jag mest kommer använda den för att ringa samtal och skicka mail. Till detta duger telefonen men knappast till mer krävande arbetsuppgifter eftersom den här så pass svag prestanda så om du skulle vilja använda den som ett kontor på fickan duger den inte riktigt. En större och mer kraftfull mobiltelefon vore då ett bättre alternativ.
https://www.fenzie.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar