Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 26 april 2017

Huawei Mate 9 ProHuawei Mate 9 Pro är en lyxigt designad smartphone konstruerad av metall och med kurvat glas längs långsidorna likt många av Samsungs senare toppmodeller​. Mate 9 Pro kanske inte har en unik design, men det är sant för de flesta av dagens mobiltelefoner. Här är byggkvalitet, robusthet och känslan för detaljerna viktigt.
Den har förutom en mer premium unibody design också mycket bra prestanda.
Displayen är på 5,5 tum och har 1440×2569 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 534 ppi.
Denna display är av typen och det rör sig om en otroligt skarp och bra display.
Under displayen sitter en fingeravtryckläsare och den hittar du i Hemknappen. Huawei brukade tidigare ha sina fingeravtryckläsare på baksidan men har har de alltså flyttat den till fronten av mobilen.
En modern flaggskepps mobil bör numera ha både fingeravtryckläsare och USB Typ C port och det har den här smartphonen.
Den har till och med en IR Blaster på lurens överkant och med den kan du till exempel byta kanal på TVn eller starta din stereo.
När det gäller telefonens​ ljud har den också stereo högtalare av mycket hög kvalitet.
Mobiltelefonen har en fyrkärnig HiSilicon Kirin 960 på 2,4 GHz samt ett RAM minne på 4 GB. Internminnet är på hela 64 GB. MicroSd kort plats saknas men det är förstås inte lika viktig när det inbyggda minnet är så pass stort.
Det finns en dyrare modell med ett Ram minne 6 GB och internminnet är då på 128 GB.
På telefonens​ baksida hittar du dubbla kameror med Leica optik. Den ena är på 20 Megapixlar och den andra är på 12 Megapixlar och de har laser autofokus, optisk bildstabilisator, zoom samt dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Ett inbyggt batteri på 4000 mAh sitter under chassit på denna imponerande smartphone.
En toppmodell från 2017 måste förstås komma med Android 7.0 Nougat vilket kommer förinstallerat i telefonen. Det rör sig dock knappast om ett rent operstivsystem för det kommer med Huaweis skinn Emotion UI 5.0.
En flaggskepps mobil av den här kalibern har naturligtvis ett högt pris och denna är inget undantag. Prislappen landar runt 7390 kr. Det är rätt så dyrt men den är ändå något billigare än till exempel en Samsung Galaxy S8 som har ett pris runt 7990 kr men den är å andra sidan vatten och dammtålig till skillnad mot Huawei Mate 9 Pro. Båda dessa mobiltelefoner har snabbladdning vilket är en stor fördel.
https://www.fenzie.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar