Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 20 april 2017

Månadens fynd (April 2017).

 HTC U Play är en relativt ny smartphone med en hög prislapp med tanke på att detta är en budgetmobil i mellansegmentet.
Mobiltelefonen är konstruerad av en kombination av metall och glas men har en mer avrundad form än till exempel Samsungs modeller. Likt dessa består kanterna av metall men fronten och baksidan täcks av ett lager glas. Glaset på baksidan reflekterar ljus på ett fint sätt men det innebär också att luren är en riktig fingeravtrycks magnet. Om du köper en HTC U Play bör du räkna med att ofta torka rent din mobiltelefon. Om du införskaffar ett mobilfodral blir du förstås av med det problemet men det betyder samtidigt att den reflekterande ytan döljs.
HTC U Play drivs av en åttakärnig Mediatek MT 6755 Helio P10 processor på 2 GHz samt har ett Ram minne på 3 GB. Internminnet är på 32 GB och det finns plats för ett MicroSd kort på upp till 256 GB. Ett minneskort är ett bra sätt att utöka minneskapaciteten och det är dessutom relativt billigt.
HTC U Play har en LCD display på 5,2 tum och den har 1080×1920 pixlar. Pixeltätheten ligger på 428 ppi och displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
Detta skydd finns både på framsidan och baksidan.
Under displayen sitter en fingeravtryckläsare och telefonen har både snabbladdning och USB Typ C port. Den saknar däremot helt hörlursuttag vilket är synd och det finns inte heller någon logisk anledning till att det saknas. Mobiltelefonen är till exempel inte extremt tunn.
Den bakre huvudkameran är på 16 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar. Optisk bildstabilisator är en stor fördel. Helst ifall du är lite ostadig på handen och detta underlättar för dig att ta skarpa, tydliga bilder.
Den främre kameran är även den på 16 Megapixlar.
Det inbyggda batteriet är på 2500 mAh och det är förstås synd att det är så pass litet eftersom det ofta leder till att batteriet behöver laddas ofta. De flesta tillverkare satsar på större batterier än så hos sina toppmodeller och något dyrare budgetmobiler. Mindre batterier brukar helt enkelt sitta monterade i riktigt billiga lågbudgetmobiler.
Det operstivsystem som kommer med mobiltelefonen​ är Android 6.0 Marshmallow och det är förstås inte den senaste versionen av systemet. Det är bra att ha ett så färskt operstivsystem som möjligt i sin mobiltelefon.
Det billigaste pris jag har hittat för denna smartphone är på 3990 kr och det är det pris du  får betala hos Elgiganten.
Du får betala mycket för telefonen och du kan hitta bättre mobiltelefoner till ett billigare pris.
När man letar efter en ny smartphone är det viktigt att veta vad man faktiskt köper och det är en av anledningarna till att den här bloggen finns.
https://www.fenzie.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar