Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 5 april 2017

Samsung Galaxy S8 PlusSamsung Galaxy S8 Plus har samma design som den vanliga varianten. Nästan hela fronten av mobilerna domineras av displayen och på båda modellerna är displayens långsidor böjda. Dessa displayer har avrundade hörn vilket är en fin detalj.
Eftersom displayen täcker nästan hela fronten har Hemknappen med innbyggd fingeravtryckläsare flyttats till baksidan av mobiltelefonerna. Fingeravtryckläsaren sitter tyvärr precis bredvid den bakre kameralinsen och det är förstås ingen bra position för en knapp. Det hade varit betydligt bättre ifall Hemknappen​ hade suttit längre ned på mobiltelefonens​ bakstycke för nu är risken stor att man oavsiktligt kladdar ner kameralinsen när man vill låsa upp sin mobiltelefon.
Samsung Galaxy S8 Plus har en AMOLED display på otroliga 6,2 tum. Pixlarna är på 1440×2960 pixlar vilket ger en pixeltäthet på hela 529 ppi. Detta är med andra ord en fantastisk display.
Likt tidigare smartphones​ från Samsung har luren en Always On Display och det innebär att man kan se text med information trots att skärmen är släckt och på det sättet kan man spara på batteriet.
Denna flaggskepps mobil har en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,35 GHz och detta är en purfärsk topp processor som for tillfället endast sitter i denna smartphone och syskonet Samsung Galaxy S8. Samsung har första tjing på den här processorn som kommer att släppas till fler tillverkare längre fram.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB och om man vill kan man sätta in ett MicroSd kort på upp till 256 GB. Du lider alltså inte direkt av brist på plats i den här mobiltelefonen. Men detta är ju förstås en dyr toppmodell och de har ju alltid topp prestanda och den senaste tekniken och en mängd funktioner. När man skaffar en flaggskepps mobil behöver man sällan kompromissa med specifikationerna.
Förutom fingeravtryckläsare har denna smartphone även en Iris skanner placerad på mobiltelefonens framsida och med den Kan du låsa upp din mobil genom att kameralinsen läser av ditt öga. Samma funktion fanns i nu nedlagda Note 7.
På baksidan sitter en 12 Megapixlars​ kamera med autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt. Den framåtriktade kameran är på 8 Megapixlar. Som vanligt när det gäller Samsungs toppmodeller håller kamerorna​ en mycket hug kvalitet och deras mobil kameror anses av många hamna bland de bästa.
Det inbyggda batteriet är på 3500 mAh och det stödjer både snabbladdning och trådlös laddning vilket är bra.
Samsung Galaxy S8 Plus är IP68 Certifierad så den klarar av att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter. Just vattentåligheten har hängt med i ett par års tid och det verkar vara något som Samsung kommer fortsätta att satsa på.
Naturligtvis har telefonen den senaste uppdateringen av operstivsystemet Android vilket är en stor fördel.
Om du vill ha det allra bästa när det gäller mobiltelefoner är det en flaggskepps mobil du ska välja och i år har det redan släppts många fantastiska smartphones inom denna kategori. Smakar det så kostar det. Den typen av mobiltelefoner är väldigt dyra men om du vill komma lite billigare undan kan du kasta ett öga på förra året toppmodeller​ eller kolla in de så kallade flaggskepps dödarna.

https://www.fenzie.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar