Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 9 maj 2017

Blackberry KEYone. QWERTY keyboard.Blackberry KEYones fysiska QWERTY keyboard är ett kännemärke för tillverkaren och den har rektangulära knappar som är bredare än de är långa.
När du skriver text har tangentbordet​ en solid autokorrektur och ett praktiskt dragsystem som gör att du snabbt kan accepterar ordförslag på displayen. Du sveper med fingret upp mot positionen på displayen där ordet finns.
Tangenterna har en skön känsla och avger ett härligt klick när du skriver text på tangentbordet. Att skriva längre texter på ett tangentbord med riktiga knappar ger en helt annan känsla och man får lätt intrycket att det går betydligt fortare även om det är möjligt att det inte riktigt är så i verkligheten. Klart är dock att när man använder Blackberry KEYone för att skriva känner man sig mer fokuserad och aktiv. Det är till och med lätt att skriva i mörker på grund av att  knapparna då  lyser upp. Mellanslags tangenten har en snabb fingeravtryckläsare inbyggd i sig. En modern säkerhetslösning som de flesta flaggskepps mobil delar men här är den alltså placerad på ett mer unikt ställe.
Mobiltelefonen har kapacitiva sensorer så att du kan svepa med fingrarna åt vänster, höger, upp eller nedåt för att scrolla på displayen. Du måste alltså inte styra på till exempel webbsidor med fingret direkt på displayen. Det blir även lätt att leta efter ett speciellt mail i en lång lista i din inbox.
Det är också möjligt att ställa in genvägar på samtliga av tangentbordets​ fysiska knappar och det går att ställa in upp till två genvägar på varje knapp med en lång eller kort tryckning. Detta ger hela 52 möjliga genvägar om du nu skulle vilja använda allihopa.
Det fysiska QWERTY keyboardet innebär att man har kompromissat​ med storleken på telefonens​ display eftersom mobiltelefonen​ annars skulle ha blivit allt för stor. Displayens​ storlek på 4,5 tum är dock helt okej för dig som ändå har tänkt använda Blackberry KEYone till produktivt, administrativt arbete.
Detta är en mobiltelefon som huvudsakligen är framtagen med affärsmän i åtanke och den duger inte fullt ut som en multimedia enhet på grund av den lilla displayen.
Blackberry KEYone kommer att bli svår att få tag i här i Sverige men den går förstås att beställa direkt från tillverkaren eller från någon utländsk Webb butik. I och med det kan du bli relativt ensam om att äga en Blackberry KEYone och det är förstås alltid lite kul att ha unika saker som folk i ens omgivning inte har.


https://www.fenzie.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar