HTC U11


HTC var en gång i tiden en stor tillverkare av mobiltelefoner och de har under åren tagit fram en mängd nya funktioner som sedan har kopierats av andra tillverkare.
På senare år har deras mobiltelefoner inte direkt flygit av hyllorna. De säljer långt ifrån tillräckligt med mobiler och behöver därför få fram en riktig succe telefon. Deras smartphones får ofta fantastiska​ recensioner men det hjälper inte upp försäljningen. HTC 10 som är ett bra exempel på en mobil som fick många positiva omdömen från olika skribenter och bloggare över hela världen sålde aldrig i stora mängder. Jag har faktiskt inte sett en enda HTC 10 ute i det vilda och jag har alltid koll på vad folk där ute har för mobil.
Den helt färska HTC U11 är tänkt att bli denna succemobil företaget så desperat behöver.
HTC U11 har en rundad glasbaksida som består av flera lager glas och som reflekterar ljus på ett fint sätt. Nackdelen med denna skinande yta är att smutsfläckar och fingeravtryck lätt fastnar där så om du köper denna mobil behöver du torka av den med en trasa ofta under dagen.
Den har en LCD display på 5,5 tum och denna display har hela 1440×2560 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 534 ppi. Skärmen är med andra ord imponerande skarp och av mycket hög kvalitet.
Under displayen sitter en fingeravtryckläsare som är placerad i Hemknappen.
Telefonen kommer med USB Typ C, snabbladdning via Quick Charge 3.0 samt är IP67 Certifierad. IP Certifieringen innebär att mobiltelefonen​ kan vistas på 1 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
HTC U11 har alltså alla moderna mobiltelefoner som varje flaggskepps mobil med självaktning borde ha.
Dessutom har mobilen ett fantastisk ljud då den har 24 bitars Audio på 192 kHz. Tråkigt nog saknar mobilen hörlursuttag så du behöver investera i trådlösa hörlurar eller köpa ett par som är kompatibla med USB porten. Det sistnämnda alternativet​ medför att du inte kan lyssna på till exempel musik och ladda mobiltelefons inbyggda batteri samtidigt. Batteriet är på 3000 mAh.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB. Det finns plats för ett minneskort på upp till 256 GB.
Det finns även en dyrare version med ett Ram minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB.
Det som driver det hela är en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,45 GHz.
Den bakre huvudkameran är på 12 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt.
Den främre kameran är på 16 Megapixlar.
HTC U11 har en spännande ny funktion och det är att mobiltelefonen​s långsidor när du pressar in dem aktiverar några funktioner du själv har valt att ställa in och detta kan ske genom att det vid skärmkanterna sitter tryck känsliga sensorer. Om detta är en användbar funktion eller endast är en gimmick får framtiden utvisa.
Operstivsystemet i mobiltelefonen är Android 7.0 och det är den senaste uppdateringen av systemet vilket är bra. Att din smartphone har ett så färskt operstivsystem som möjligt medföljande att buggar och felaktigheter har rättats till och du får också ofta nya funktioner.
HTC U11 är en toppmodell och det kommer att märkas på prislappen. Exakt vad den kommer att kosta när den släpps i Sverige är okänt.
HTC tillverkade tills nyligen sina flaggskepps mobiler av metall men nu har man slutat med detta och istället börjat tillverka sina dyrare modeller av en kombination av plast, glas och metall. Jag tyckte om när HTC tillverkade sina mobiltelefoner av metall. De var otroligt välkonstruerade och hade en fin lyxig design som tilltalar mig så för mig känns det lite synd att de har valt en totalt ny design inriktning även fast tanken om detaljer fortfarande lever kvar.




https://www.fenzie.se/

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.