Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 23 maj 2017

Månadens fynd ( Maj 2017 ).


Motorola Moto G5 som släpptes i Mars 2017 har nu gått ner rejält i pris och har nu en prislapp runt 1990 kr.
Motorolas mobiltelefoner​ är inte bland de mest populära så om du är intresserad av en Motorola är det alltid bäst att vänta ett par månader för priset går ofta ned ganska fort.
Jag gjorde själv misstaget att beställa min Motorola Moto X Force när den var en helt ny modell och nu kan man få en för halva priset jag betalar av på.
Motorolas mobiltelefoner​ har sällan någon ellegant och modern design utan den är ofta enkel och sticker därför inte ut i mängden. Man köper inte en Motorola för designen utan mer för priset och den prestanda och funktioner man får för pengarna. Motorola som under en period ägdes av Google som i sin tur äger operstivsystemet Android kommer alltid med ett rent operstivsystem. En kvarleva från den tiden.
Motorola Moto G5 har ett bakstycke av metall och detta bakstycke går att ta loss så du kan lätt själv byta batteri ifall du skulle vilja eller behöva det. Detta medför att telefonens​ livslängd förlängs då du enkelt kan köpa ett nytt batteri när det börjar bli dåligt.
Toppen och botten av lurens baksida består av en remsa plast.
Denna smartphone har en LCD display på 5 tum och den har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 441 ppi.
Displayen är helt okej men betraktningsvinkeln i direkt solljus är inte särskilt bra.
Under displayen i Hemknappen sitter en fingeravtryckläsare som låser upp mobilen väldigt fort och korrekt.
Moto G5 drivs av en åttakärnig Snapdragon 430 processor på 1,4 GHz och detta är en budget processor som klarar av lättare användning utan problem men den får kämpa vid betydligt mer krävande arbetsuppgifter. Den här mobilen duger med andra ord för dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa samtal och surfa lite lätt på nätet.
Telefonen finns i två olika varianter. Den ena har ett Ram minne på 2 GB och ett internminne på 16 GB och den andra, bättre varianten har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 32 GB. Båda har plats för ett MicroSd kort på upp till 256 GB men på minneskort går det oftast inte att spara appar även om det stöds från och med Android 6.0. Tillverkare av mobiltelefoner tar nämligen bort funktionen från systemet. Moto G5 har Android 7.0 Nougat vilket är en av de nyare uppdateringarna av systemet och det är förstås alltid bra att ha ett så färskt operstivsystem som möjligt i sin lur.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Dessa två kameror är okej men eftersom detta är en budgetmobil är de naturligtvis inte de bästa kamerorna på marknaden.
Batteriet är på 2800 mAh och stödjer snabbladdning.Lenovo som numera äger Motorola är väldigt duktiga på att ta fram bra mobiltelefoner till bra priser och det har de lyckats med här också. Denna smartphone passar dig som inte har så höga krav på prestanda utan bara vill ha en utmärkt smartphone för en billig peng. Elgiganten, CDON och Netonnet säljer denna produkt för 1990 kr och det är förstås ett överkomligt pris.
Om du är ute efter ett ändå billigare alternativ kan du kolla upp Motorola Moto G4 Play som man kan hitta för strax under tusenlappen. Den mobiltelefonen​ är dock helt konstruerad av plast.


https://www.fenzie.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar