Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 10 maj 2017

Meizu M5sMeizu M5s är en mobiltelefon som erbjuder mycket för pengarna och den släpps till försäljning i Februari 2017.
Meizu har valt att huvudsakligen ha ett metall chassi till sin mobiltelefon​ och endast toppen och botten av luren består av plast. Långsidorna och baksidan är tillverkade av metall.
Meizu M5s har en fingeravtryckläsare lokaliserad i Hemknappen och det inbyggda batteriet stödjer snabbladdning.
Båda dessa är bra funktioner och att få sådant i en så här pass billig smartphone är imponerande.

Meizu M5s har en LCD display på 5,2 tum och den har 720×1280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 281 ppi vilket är okej men displayen hamnar därmed långt ifrån de bästa där ute. Displayen är av typen 2.5 D och det innebär att glasets kanter är avrundade och flyter över telefonens kanter på ett fint sätt.
Denna smartphone har en åttakärnig Mediatek MT 6753 processor på 1,3 GHz samt ett RAM minne på 3 GB. När det gäller internminnet finns mobilen i två olika varianter. Den ena har ett inbyggt minne på 16 GB och den andra ett inbyggt minne på 32 GB.
Här är den med mer inbyggt minne att föredra för de allra flesta konsumenter eftersom ett internminne på 16 GB numera börjar bli något för lite. En stor del av minneskapaciteten förbrukas redan av själva operstivsystemet och förinstallerade applikationer så det lämnar lite plats kvar åt användaren. Ett minne på 16 GB kan duga för dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa samtal. Vi andra behov mer.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och den bakre kameran är på 13 Megapixlar.
M5s har ett batteri på hela 3000 mAh men av någon anledning har mobiltelefonen​ ändå en något medioker batteritid. Just detta är den här mobiltelefonens​ största nackdel.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow men med Meizus skinn Flyme UI 5.2.
En Meizu M5s har ett pris runt 1500 kr och det är förstås ett bra pris med tanke på vad du normalt​ skulle få för de pengarna.
Telefonen finns förstås inte till försäljning i Sverige men den går att beställa från utländska nätbutiker​. Tänk dock på att det inte är säkert att mobiltelefonen​ har svenska menyer och att det är möjligt att du behöver betala någon avgift när mobilen når tullen i Sverige.


https://www.fenzie.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar