Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 26 maj 2017

Motorola Moto CMotorola Moto C är en budgetmobil som släpps till försäljning i Juni 2017. Den har en enkel design och är konstruerad av plast. Man köper inte en Motorola för designen utan för det rena operstivsystemet​ och det faktum att man väldigt ofta får en prisvärd all round mobil. Om du vill ha en smartphone med en lyxig unibody design får du leta din nästa mobiltelefon hos någon annan tillverkare.
Den har en TFT display på 5 tum och denna display har låga 480×854 pixlar så pixeltätheten blir 196 ppi. Mobiltelefonen har alltså långt ifrån den bästa displayen där ute men den kan duga för dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa samtal. En person som huvudsakligen använder sin mobiltelefon som just en telefon, det vill säga mest ringer med den behöver ju inte någon QHD display för då används skärmen inte så mycket. Dagens smartphones är dock så mycket mer än bara telefoner. De är i själva verket ofta kraftfulla mini datorer med en mängd användningsområden och funktioner.
Moto C drivs av en fyrkärnig Mediatek MT6737M processor på 1,1 Ghz samt har ett Ram minne på 1 GB. Internminnet är på 8 eller 16 GB beroende på vilken variant av telefonen du väljer. Jag rekomenderar inte den sämre modellen för någon eftersom ett inbyggt minne på 8 GB är väldigt lite för dagens användare. Med så låg minneskapacitet fylls din mobiltelefon väldigt fort och när minnet väl är nästan fullt slutar många funktioner att fungera på ett tillfredställande sätt. Det internminne som anges är alltid det totala och du får inte allt till ditt förfogande eftersom mycket förbrukas redan av själva operstivsystemet och förinstallerade applikationer.
Den bakre huvudkameran är på 5 Megapixlar och den har LED blixt men saknar optisk bildstabilisator och autofokus. Den främre kameran är på 2 Megapixlar och har även den LED blixt. Det säger sig själv att kameror av den kalibern inte riktigt duger till någonting. Om du vill ha en smartphone med en bra kamera bör du helt enkelt välja någon annan mobil.
Batteriet är på 2350 mAh och det är förstås synd att batteriet inte är större men å andra sidan blir batteritiden ändå okej på grund av den svagare prestandan som därför förbrukar lite ström. Motorola Moto C är en lågbudgetmobil och saknar därför vattentålighet, snabbladdning, USB Typ C samt fingeravtryckläsare.
Operstivsystemet som sitter i mobilen när du tar fram den ur förpackningen är Android 7.0 Nougat och det är imponerande att Motorola till och med i sina riktigt billiga smartphones satsar på att ha ett färskt system som dessutom är så rent som möjligt. Motorolas mobiler har aldrig något skinn vilket ger många fördelar eftersom du då får uppdateringar av nämnda system fortare och det finns inte funktioner som tynger ned systemet.
Motorola Moto C kostar runt 90 Euro vilket direktöversatt blir runt 927 kr. Ett svenskt pris kommer förmodligen bli något högre på grund av den svenska momsen men detta är fortfarande en billig smartphone.
Om man vet absolut ingenting om mobiltelefoner kan priset ofta, men inte alltid vara en indikation om ifall telefonen är bra eller inte och vilken mobil du ska välja beror helt och hållet på hur du brukar använda din smartphone. En lågbudgetmobil som den här duger absolut inte till dig som gärna spelar tyngre spel eller tittar på streamad film i din lur men den duger gott och väl för personer som brukar använda sin mobil för att ringa samtal och skicka sms.

https://www.fenzie.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar