Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 5 maj 2017

Samsung Galaxy J1 (2016)


Samsung Galaxy J1 är en lågbudgetmobil och det innebär naturligtvis att den inte har de allra bästa specifikationerna. Långt ifrån. Men den kan duga för dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa samtal.
Samsung Galaxy J1 är en kompakt smartphone med en ovanligt liten display på 4,5 tum och denna display har 480×800 pixlar så pixeltätheten landar på 207 ppi. När du tänker använda din mobiltelefon som en multimedia enhet och titta på streamad film eller spela spel är det viktigt med en stor display men det är knappast nödvändigt om du endast tänker använda din mobil för att ringa eftersom du då inte tittar lika mycket på skärmen. Displayen är av typen AMOLED.
Detta är som sagt en kompakt smartphone som med lätthet passar i de flesta byxfickor.
Den har en enkel plastdesign och bakstycket går att ta loss så att du lätt kommer åt batteriet. Batteriet är inte heller fastmonterat så det är möjligt att byta ut det mot ett nytt fulladdat extra batteri. Detta är mycket användbart ifall du reser runt ofta och inte alltid har tillgång till ett eluttag.
Samsung Galaxy J1 drivs av en fyrkärnig Spreadtrum SC9830 processor på 1,3 GHz.
Ram minnet är på låga 1 GB och internminnet är på 8 GB. Återigen kan ett så litet internminne duga ifall du mest ringer och surfar lite lätt. För dig som vill installera applikationer är det inbyggda minnet på tok för litet. Det internminne en tillverkare anger är alltid det totala och efter att själva operstivsystemet och förinstallerade applikationer har förbrukat minne finns helt enkelt inte mycket kvar till dig. Appar uppdateras dessutom regelbundet och även detta minskar det redan låga internminnet.
Detta är en viktig detalj att tänka på innan man köper en ny mobiltelefon.
Den främre kameran är på 2 Megapixlar och den bakre huvudkameran är på 5 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Det rör sig om långt ifrån några toppkameror men det är ju väntat med tanke på det låga priset på denna smartphone.
Batteriet är på 2050 mAh. Den svaga prestandan hjälper till att förlänga batteritiden​ så att det med lite tur klarar av en dag på en laddning.
Ljudkvaliteten under telefonsamtal är bra. Faktiskt något bättre än hos föregångaren med samma namn. Telefonerna heter samma sak så du behöver ha koll på tillverkningsåret för att vara säker på att köpa rätt modell. Detta är viktigt eftersom du annars får en mobiltelefon med sämre prestanda.
Om du tänker skaffa ett mobilfodral behöver du också vara noga så att du inte handlar helt fel fodral.
Hos Fenzie kostar den här mobiltelefonen 1849 kr.


https://www.fenzie.se/product/samsung-j120-galaxy-j1-2016

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar