Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 12 maj 2017

Samsung Galaxy Note 7R

https://www.fenzie.se/Den renoverade varianten av Samsung Galaxy Note 7 kan komma att lanseras i Syd Korea i slutet av Maj eller början av Juni.
Samsung Galaxy Note 7R har exakt samma chassi med en unibody konstruktion samt en ram av aluminum och en framsida och baksida täckta av ett lager glas. Det vill säga samma typ av design Samsung har använt på sina flaggskepps mobiler de senaste åren.
Föregångaren som till slut helt återkallades på grund av att batteriet hos ett antal mobiltelefoner exploderade verkar alltså from en ny chans. I den nya modellen har tillverkaren helt enkelt valt att montera in ett mindre batteri eftersom en lägre kapacitet innebär att problemet upphör. Det inbyggda batteriet är på 3200 mAh istället för 3500 mAh.
Prestandan i övrigt ska enligt uppgift vara den samma.
Det betyder att mobilens AMOLED display är på 5,7 tum och att den har 1440×2560 pixlar vilket ger en pixeltäthet på hela 518 ppi.
Samsung Galaxy Note 7R drivs av en åttakärnig Exynos 8890 Octa processor på 2,3 GHz samt har ett Ram minne på 4 GB. Internminnet är på 64 GB och minneskapaciteten går att utöka med hjälp av ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Det bör med andra ord inte råda någon platsbrist i denna smartphone.
Den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar. Båda dessa kameror håller en hög kvalitet precis som vanligt när det gäller Samsungs toppmodeller.Detta är en mobiltelefon i Note serien och de har alltid en medföljande Stylus ( penna) som kommer med en mängd funktioner som underlättar användandet av telefonen.
Jag går inte in mer på funktionerna här utan kommer längre fram göra ett djupare blogginlägg om just detta ämne.
Samsung Galaxy Note 7R har en Iris scanner, fingeravtryckläsare samt både snabbladdning och trådlös laddning.
Förutom det så är den IP68 Certifierad så den tål att vistas på 1,5 meters djupt vatten i upp till 30 minuter.
Den har topp prestanda och funktioner och denna gång har den ett billigare pris än den tidigare modellen. Priset landar på runt 620 dollar vilket direktöversatt blir runt 5850 kr och det är som sagt ett betydligt lägre pris än hos föregångaren som var rejält dyr.
När Note 7 först lanserades mottog den väldigt mycket lovord och positiva recensioner men det var förstås innan problemen med batteriet var känt. Samsung Galaxy Note 7R bör därför vara en precis like fantastisk smartphone som den föregående mobiltelefonen.
Just nu är det dock inte känt om den är planerad att säljas utanför Syd Korea.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar