Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 4 maj 2017

Sony Xperia XZ PremiumSony Xperia XZ Premium är en större variant av den vanliga Sony Xperia XZ och den kommer med till och med bättre prestanda.
Den har en LCD display på 5,5 tum och denna display har HDR 4K resolution och har 3840×2160 pixlar. Den har en display som ger bättre färgåtergivning, kontrast och mer detaljer än många av konkurrenternas motsvarigheter.
Designmässigt påminner den om de flesta andra telefoner från Sony. Den har en rektangulär och platt design. Långsidorna har avrundade kanter men toppen och botten är helt plana. Mobiltelefonen kan med andra ord stå på högkant på en plan yta. Baksidan och fronten täcks av ett lager glas. Luren har naturligtvis likt de flesta andra flaggskepps mobiler en fingeravtryckläsare men på Sonys mobiltelefoner sitter denna monterad på sidan. Den placeringen är ganska ovanligt förekommande. De flesta tillverkare väljer att placera fingeravtryckläsare i Hemknappen under displayen eller på telefonens baksida.
I mobilens underkant sitter en USB Typ C port vilket är den nya standarden för laddningskablar.Sony Xperia XZ Premium har en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,5 GHz samt ett RAM minne på 4 GB. Det inbyggda minnet är på 64 GB och det är möjligt att utöka minneskapaciteten med ett minneskort på upp till 256 GB. Det finns alltså gott om plats i denna smartphone så platsbrist borde inte vara något problem.
Den bakre huvudkameran är på 19 Megapixlar och har EIS, laser autofokus och LED blixt. Kameran klarar av att filma i 4K.
Den främre kameran är på hela 13 Megapixlar.
Det inbyggda batteriet är på 3230 mAh och det stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0 vilket är mycket bra och fort blir något som är svårt att leva utan. Snabbladdning är väldigt praktiskt och användbart för de allra flesta konsumenter.
Sony Xperia XZ Premium är IP68 Certifierad likt många tidigare toppmodeller från Sony och det är nödvändigt för att kunna konkurera med rivaliserande flaggskepps mobiler.
Sony likt många andra tillverkare kämpar med telefon försäljningen på en marknad som domineras av Samsung och iPhone. Det är inte många konsumenter som funderar på en mobiltelefon från Sony när det är dags att införskaffa en ny mobiltelefon och det är förstås synd. Deras smartphones håller ofta en hög klass.
Jag personligen använder en Sony Xperia XA som min företagsmobil och den fungerar alldeles utmärkt och har en fin design. Fler borde upptäcka Sonys mobiltelefoner.
https://www.fenzie.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar