Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 28 juni 2017

Motorola Moto E4 Plus


Motorola Moto E4 Plus är en ny budgetmobil konstruerad av plast, med en enkel design och löstagbart bakstycke som medför att du enkelt själv kan byta ut batteriet ifall du skulle vilja det. I Hemknappen under displayen sitter en fingeravtryckläsare.
Det är klart att när en smartphone har ett pris runt 2000 kr så får du ingen topp prestanda. Det säger sig själv. Men med Motorola Moto E4 Plus får du en helt okej bas mobil som passar för lättare användning som att ringa samtal och läsa kvällstidningen på nätet. Om du har högre krav än så får du leta din nästa mobiltelefon i någon högre prisklass.
Motorola Moto E4 drivs av en åttakärnig Mediatek MT6737 processor på 1,3 GHz och har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 16 GB. Det finns plats för ett minneskort på upp till 128 GB och det är förstås bra att minneskapaciteten går att utöka på ett lätt och billigt sätt men det går oftast inte att spara appar på MicroSd kort. Detta är bra att vara medveten om helst när man köper en mobiltelefon med litet inbyggt minne. Många konsumenter tror delvis felaktigt att ett MicroSd kort kan kompensera för ett litet internminne. Ett internminne på 16 GB är på gränsen till för litet för dagens användare. Det inbyggda minne tillverkare anger är alltid det totala och de räknar alltså inte bort den plats som försvinner till operstivsystemet och förinstallerade applikationer och det innebär att du får betydligt mindre plats till godo.
Mobilen har en LCD display på 5,5 tum och denna display har 720×1280 pixlar. Pixeltätheten landar på 267 ppi så displayen är inte den allra bästa även om den kan duga för den lätta användaren. Jag har själv två mobiltelefoner och min andra enhet har också 720×1280 pixlar men den har en mindre display på 5 tum vilket ger ett högre ppi värde.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt.
Det inbyggda batteriet är på 5000 mAh och stödjer snabbladdning och just batteriets storlek är en av den här mobiltelefonens största fördelar. I det sammanhanget blir de lägre specifikationerna till och med något positivt för det innebär att telefonen helt enkelt förbrukar mindre ström. En kraftfull topp processor och en QHD display behöver mer ström för att hålla igång och därmed töms batteriet betydligt fortare.
Motorola Moto E4 klarar sig länge på en laddning och om du mest bara använder din mobiltelefon för att ringa samtal någon gång ibland klarar den sig säkert i två dagar.
En annan fördel är att luren kommer med Android 7.1.1 Nougat som är den allra senaste uppdateringen och dessutom har den ett nästan rent operstivsystem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar