Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 26 juni 2017

Motorola Moto E4Motorola Moto E4 är en budgetmobil som passar dig som inte har så höga krav på prestanda utan bara vill ha en billig smartphone som klarar av lättare användning. Denna lur är tillverkarens billigaste smartphone och den har en enkel design samt är byggd av plast. Den har avrundade hörn och baksidan går att ta loss.
Moto E4 har en LCD display på 5 tum och denna display har 720×1280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 294 ppi. Detta är med andra ord en display som duger för dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa och kanske surfa på nätet någon gång ibland. Däremot duger den inte riktigt för oss som spelar spel eller tittar på streamad film eftersom det är något man gör under lite längre tidsperioder.
Det som driver det hela är en fyrkärnig Mediatek MT6737 processor på 1,3 GHz och detta i kombination med ett Ram minne på 2 GB ger ett okej flyt när man använder telefonen. Det innbyggda minnet är på 16 GB vilket är en aning för lite men det kan duga för den lätta användaren som sällan installerar applikationer. Redan när du startar upp din nya smartphone för första gången har en stor del av det innbyggda minnet redan förbrukats av både själva operstivsystemet och förinstallerade applikationer som inte går att ta bort. Du får med andra ord inte 16 GB till ditt förfogande. Varje gång en app eller systemet uppdateras försvinner ytterligare plats i mobilen.
Detta hjälps inte fullt ut av att du kan montera in ett MicroSd kort på upp till 128 GB för på minneskort går det oftast inte att spara appar eller system uppdateringar.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 7.1.1 Nougat vilket är den allra senaste versionen av systemet. Att ha ett så färskt operstivsystem som möjligt är förstås alltid en stor fördel eftersom du får nya funktioner och förbättringar.
Den främre kameran hos Motorola Moto E4 är på 5 Megapixlar och har LED blixt medans den bakre huvudkameran är på 8 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Med tanke på att detta är en billig budgetmobil kan du knappast räkna med några fantastiska topp kameror utan du får kameror av något sämre kvalitet. Du kan få godkända bilder vid bra ljusförhållanden. Räkna dock inte med bra bilder varje gång du tar en bild.
Batteriet som går att byta ut själv är på 2800 mAh och det stödjer snabbladdning.
Otroligt nog har Motorola Moto E4 en fingeravtryckläsare och den sitter under displayen.
Motorola Moto E5 har en prislapp runt 1500 kr och det är naturligtvis ett helt okej pris för vad man faktiskt får för pengarna.
Den här budgetmobilen är ett utmärkt alternativ för dig som mest använder din mobiltelefon för lättare saker som att ringa och kanske surfa lite lätt eller som en reserv telefon för någon som redan har en bättre smartphone. Motorola Moto E4 kan även fungera som ett barns första mobiltelefon. Eftersom barn sällan är försiktiga med sina saker är det naturligtvis dumt att skaffa en dyrare mobiltelefon till dem.
Egentligen borde man köpa något ändå billigare till barn.
Köp aldrig någonsin din smartphone på impuls utan att först titta på prestanda och funktioner för du riskerar då att få en telefon som knappt fungerar efter ett tag.
Titta inte bara på designen för numera finns det riktiga lågbudgetmobiler som på utsidan ser elleganta och påkostade ut.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar