Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 7 juni 2017

Motorola Moto Z Play


Motorola Moto Z Play är en budgetmobil i det övre mellansegmentet och det rör sig om en tunn, elleganta design med metall runt lurens kanter. Likt flaggskeppet Motorola Moto Z har den en modulär design vilket gör luren mer spännande än konkurrenternas likvärdiga mobiltelefoner​.
Med Motorola Moto Z Play följer ett bakstycke som går att montera fast på baksidan med hjälp av ett magnetisk baksida. Du kan om du vill skippa det modulära bakstycket men mobilens kanter blir därmed mer skarpa och det medför att telefonen inte känns lika skön att hålla i handen.
Fingeravtryckläsaren sitter under displayen och har en kvadratisk form och fungerar även som Hemknapp.
I lurens underkant sitter en USB Typ C port vilket är den nya standarden för laddningskablar.
Motorola Moto Z Play har en i mitt tycke en cool design som sticker ut i mängden av mobiltelefoner och det är förstås alltid intressant att ha en smartphone som är lite unik.
Likt många Motorola mobiler före denna har den röststyrning som fungerar också när displayen är i släckt viloläge. Hos många konkurrenter med samma funktion behöver man först väcka displayen för att kunna styra din smartphone med din röst. En sådan lösning blir ju mer omständig.
Moto Z Play har en AMOLED display på 5,5 tum och denna display har 1080×1920 pixlar så pixeltätheten landar därmed på 403 ppi.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB och det finns plats för ett minneskort på upp till 256 GB.
Det som driver paketet är en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2 GHz och detta är en typ av processor som brukar sitta i något dyrare budgetmobiler likt denna smartphone. Det är en oerhört effektiv och bra processor som klarar av vanligt användande utan problem och den gör även underverk för batteritiden. En kraftfull topp processor drar betydligt mer ström och det medför att batteriet hos dyra toppmodeller ofta endast klarar av en dag på en laddning.
Motorola Moto Z Play har ett inbyggt batteri på 3510 mAh och det klarar av ett par dagar utan att behöva laddas. Batteritiden påverkas förstås alltid av hur mycket du använder din mobiltelefon under dagen och till vad du använder den till spelar stor roll. Om du till exempel spelar spel eller tittar på film i din mobiltelefon töms batteriet väldigt fort.
Telefonen stödjer dessutom snabbladdning.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och den bakre kameran är på 16 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt. Bilderna blir helt dugliga och duger för att lägga upp på sociala medier.
Det operstivsystem som kommer är ett i det närmaste rent Android 6.0 Marshmallow men är uppgraderbart​ till Android 7.0 Nougat. Den är planerad att få version Android 7.1.1 inom kort.
Motorola ägdes under en period av Google som i sin tur äger operstivsystemet Android och det gör att den positiva inställningen till ett rent, opåverkat system lever kvar. Ett system som är utan skinn har många fördelar bland annat blir det möjligt att få uppdateringar relativt fort och mobiltelefonens funktioner​ tyngs ned betydligt mindre.
Motorola Moto Z Play som släpptes till försäljning i September 2016 har nu ett pris runt 3990 kr och den är väl värd pengarna.
Du kan dock få en One Plus 3T för 4300 kr den mobilen har en mer premium metall design och mycket bättre specifikationer.


https://www.fenzie.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar