Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 12 juni 2017

Motorola Moto ZMotorola Moto Z är den smartphone jag personligen skulle välja ifall jag var ute efter en ny mobiltelefon just nu.
Detta är en spännande och ovanlig smartphone som imponerar.
Detta är en tunn elegant smartphone med inovativ design och funktioner. Motorola Moto Z är inte någon vanlig flaggskepps mobil utan den är helt annorlunda, den har nämligen en modulär design och det finns en del moduler att köpa till. Dessa monteras på mobilens baksida och fästs med hjälp av starka magneter. På grund av modulerna är den bakre kameralinsen ovanligt stor och putar ut rätt mycket från chassit. Denna kameralins ska helt enkelt hjälpa till att stabilisera modulen när den monteras fast.
Moto Z saknar helt hörlursuttag detta för att kunna göra telefonen så pass tunn som den är. I mobilens underkant sitter en USB Typ C port vilket är den nya standarden för laddningskablar.
Moto Z är konstruerad av metall, plast och glas likt många andra toppmodeller nu för tiden men den lyckas ändå se annorlunda ut och sticker därmed ut i mängden av mobiltelefoner där ute.
Under displayen sitter en rektangulär fingeravtryckläsare och den låser upp mobilen väldigt fort och korrekt. Den rektangulära knappen fungerar endast som en fingeravtryckläsare, den är med andra ord inte också en hemknapp.
Motorola Moto Z har en prislapp strax över 5000 kr men det är vad själva mobiltelefonen​ kostar. Sedan tillkommer förstås kostnaden för modulerna ifall du skulle vilja ha en sådan. När du köper mobiltelefonen medföljer ett vanligt bakstycke som gör luren mer bekväm att hålla i handen. Utan bakstycket har mobilen vassa, skarpa kanter.Motorola Moto Z har en AMOLED display på 5,5 tum och denna display har 1440×2560 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 535 ppi (pixels per inch) och det rör sig om en otroligt skarp och bra display. Svart är riktigt svart och vitt är helt vitt.
Hela paketet drivs av en åttakärnig Snapdragon 820 processor på 2,15 GHz och den har ett Ram minne på 4 GB samt ett internminne på 32 eller 64 GB beroende på vilken variant av telefonen du väljer. Om du vill utöka minneskapaciteten finns det plats för ett minneskort på upp till 256 GB.
Den bakre kameran är på 13 Megapixlar och har laser autofokus, LED blixt och optisk bildstabilisator. Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Dessa kameror ger helt okej bilder som duger för att lägga upp på sociala medier.
Det inbyggda batteriet är på låga 2600 mAh vilket känns litet med tanke på displayens storlek och den höga prestandan i övrigt. Anledning till att batteriet är så pass litet är att mobilen är extremt tunn med sin tjocklek på 5,2 mm. Moto Z är helt enkelt en av de tunnaste mobiltelefoner​na på marknaden och den är tunn av en anledning. Anledningen​ är att man på baksidan kan sätta fast valfri modul och dessa ökar naturligtvis lurens tjocklek när de är monterade och för att mobiltelefonen​ då inte ska bli oerhört tjock och klumpig har man gått ned i tjocklek.
Batteriet stödjer snabbladdning vilket är en stor fördel som har blivit svårt att vara utan.
Som vanligt när det gäller Motorolas telefoner kommer den med ett i det närmaste rent operstivsystem och det är något jag själv föredrar eftersom det leder till snabba uppdateringar av systemet och det finns inte heller särskilt mycket som tynger ned systemet och gör mobiltelefonen​ långsammare än nödvändigt. Den version som kommer förinstallerat är Android 6.0.1 Marshmallow men det är uppgraderbart till Android 7.0 Nougat.
Motorola Moto Z passar inte alla. Om du vill ha en vanlig smartphone som de flesta andra blir ju inte den här luren något för dig men om du som jag hellre vill ha något mer unikt passar den perfekt. Detta är en mobiltelefon som drar blickar till sig och allra helst om du har moduler.
Den här mobilen kom ut 2016 och utvecklingen går extemt fort när det gäller just flaggskepps mobiler så processorn är till exempel inte längre den senaste värsting processorn. Den är dock fortfarande oerhört kraftfull och snabb men om du är en person som tycker att det är viktigt att ha den allra bästa prestandan är inte denna smartphone ett alternativ.

https://www.fenzie.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar