Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 29 juni 2017

One Plus 3T vs One Plus 5Efter flera månader av rykten och läckta uppgifter har äntligen One Plus nästa flaggskepps mobil släppts till försäljning.
I och för sig bara sju månader efter föregångaren One Plus 3T som även den är en fantastisk mobiltelefon.
Jag personligen har sett fram emot One Plus 5 som precis som alla tidigare modeller från tillverkaren One Plus kombinerar topp prestanda med ett lägre pris när man jämför med konkurrerande lurar med liknande prestanda.
Jag har med intresse följt tillverkaren ända från starten 2014 och varje gång de släpper en ny smartphone stiger prislappen något och det må vara lite synd men samtidigt erbjuder de nya telefonerna fortfarande mer för pengarna.
Hur står sig då den nyare mobiltelefonen jämfört med den närmaste föregångaren One Plus 3T?


Båda telefonerna är konstruerade av metall och har den numera så populära unibody designen. Det finns många likheter mellan dessa syskon men det finns även en hel del som skiljer sig åt. Sett rakt framifrån ser de nästan identiska ut. De har samma storlek på displayen och en otroligt snabb fingeravtryckläsare under denna.
På baksidan har mer förändrats och kanterna är nu något mer avrundade, antenn linjerna har nu flyttats upp till toppen och botten så de syns inte längre lika tydligt. Det blir lite renare och finare på det sättet.
One Plus 5 har nu två bakre kameralinser och dessa har bytt position till det övre vänstra hörnet.
Väldigt många har uppmärksammat att One Plus 5 liknar iPhone 7 Plus och jag är till viss del böjd att hålla med. Men bara delvis. Tittar man närmare är likheten inte fullt lika slående.
One Plus 3T har en viss likhet med till exempel HTC One M9 och tidigare toppmodeller av metall från HTC. Att en mobiltelefon liknar en annan telefon har inte så stor betydelse för mig så länge inspirationen kommer från smartphones med en fin ellegant design och om inte de blir en direkt kopia. Så är ju inte fallet i dessa fall.
Båda lurarna har samma AMOLED display på 5,5 tum och dessa har 1080×1920 pixlar så pixeltätheten landar därmed på 401 ppi hos dessa mobiler. Att de inte har QHD displayer är en fördel för batteritiden.
One Plus 5 har den senaste topp processorn från Qualcomm nämligen en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,45 GHz.
One Plus 3T kom med den när den kom ut senaste topp processorn en fyrkärnig Snapdragon 821 processor på 2,35 GHz.
One plus 3T har ett Ram minne på 6 GB och internminnet är på 64 eller 128 GB medans den färskare mobiltelefonen har ett Ram minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 64 GB. Den har dock en ändå bättre variant med ett inbyggt minne på 128 GB och ett RAM minne på otroliga 8 GB! Vad jag vet existerar inte någon annan smartphone med lika stort eller större RAM minne utan hos konkurrenternas flaggskepps mobiler ligger RAM minnet kvar på 4 GB.
De här mobiltelefonerna är oerhört kraftfulla och snabba och detta hjälps upp ytterligare av det nästan rena operstivsystemet som inte har många funktioner som tynger ned det hela.
Både One Plus 3T och One Plus 5 har den senaste uppdateringen av operstivsystemet Android 7.1.1 Nougat men med tillverkarens egna skinn Oxygen OS som medför att du kan anpassa din smartphone för att passa din smak.
One Plus 3T har en främre kamera på 16 Megapixlar och en bakåtriktad kamera på 16 Megapixlar och den har optisk bildstabilisator, autofokus och LED blixt.
One Plus 5 har en främre kamera på 16 Megapixlar och två bakre huvudkameror på 16 Megapixlar och 20 Megapixlar. Dessa saknar optisk bildstabilisator men har EIS, optisk zoom samt dubbla LED blixtar.
One Plus 5 blir därmed en mer spännande kamera mobil med många roliga funktioner som gör dina bilder mer unika.
På grund av att den nyare flaggskepps mobilen har blivit lite tunnare har det inbyggda batteriet minskat från 3400 mAh till 3300 mAh men båda lurarna stödjer snabbladdning via Dash Charge. Dash Charge är tillverkaren One Plus egna laddnings system som laddar ditt mobil batteri oerhört fort vilket förstås är praktiskt.
Båda dessa smartphones har en USB Typ C port i botten av telefonen. Just detta var One Plus väldigt tidiga med, de var faktiskt om inte först så nästan först med den nya standarden. Redan One Plus 2 kom med en USB Typ C port.
Ingen av mobiltelefonerna har trådlös laddning eller är vattentåliga så om det är viktigt för dig bör du välja en annan mobiltelefon.
Vilken av dessa två fantastiska mobiltelefoner som är bäst är förstås väldigt individuellt men om du vill ha den senaste topp prestandan bör du ju helt klart välja den nyare One Plus 5.
Om du är intresserad av att köpa en One Plus 3T är det bäst att du snabbar dig för One Plus har slutat att tillverka mobilen men den går fortfarande att köpa på nätet hos utländska nätbutiker. Den har ett pris runt 3600 kr.
One Plus 5 går att beställa direkt från tillverkaren och då ingår frakten i priset. Den kostar från 4990 kr.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar