Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 21 juni 2017

One Plus 5


One Plus är företaget som satsar hårt på att leverera så kallade flaggskepps dödare. Det vill säga mobiltelefoner som har samma höga nivå när det gäller design och prestanda som toppmodellerna men till ett betydligt bättre pris.
Nu har turen kommit till deras nyaste mobiltelefon One Plus 5 och de har verkligen lyckats den här gången också. Varje gång de släpper en ny mobiltelefon blir den lite dyrare än föregångaren och det är förstås lite synd men samtidigt får man hela tiden se förbättringar som motsvarar det högre priset. Man får fortfarande mer för pengarna när man köper en One Plus 5.
Denna smartphone är precis som de två senaste modellerna byggd av metall och den har en kurvad baksida som gör att telefonen ligger skönt i handen och där finner man dubbla kameralinser.
Framifrån ser den ut på samma sätt som föregångaren One Plus 3T och under displayen sitter en fingeravtryckläsare som är bland de snabbaste och mest korrekta på marknaden.
Displayen är på 5,5 tum och är av typen AMOLED. Den har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på och det faktum att det inte är en QHD display ger en bättre batteritid.
One Plus 5 är en extremt snabb och kraftfull smartphone med en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,45 GHz. Basmodellen har ett Ram minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 64 GB men det finns även en värstingmodell med hela 8 GB i Ram minne och ett gigantiskt internminne på 128 GB.
Här finns inte ens någon antydan till lagg utan allt flyter på otroligt bra, faktiskt ofta bättre än hos betydligt dyrare toppmodeller.


De bakre kamerorna är på 16 och 20 Megapixlar och har autofokus, optisk zoom och dubbel LED blixt. Dessa kameror ger utmärkta bilder och hamnar inte långt ifrån de bästa mobil kamerorna just nu.
Den främre kameran är på 16 Megapixlar.
Det inbyggda batteriet som alltså inte går att byta ut själv när det börjar bli dåligt är på 3300 mAh och stödjer snabbladdning via Dash Charge som är One Plus egna system för snabbladdning.
I lurens underkant sitter en USB Typ C port så mobilen är framtidssäkrad.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 7.1 Nougat men med One Plus lätta och anpassningsbara skinn Oxygen OS.
One Plus 5 går att beställa direkt från tillverkarens hemsida och basmodellen har ett pris på 4995 kr och även om denna smartphone är dyrare än föregångarna har den trots detta ett otroligt bra pris med tanke på vad du får. One Plus 5 passar dig som vill ha det bästa möjliga för ett så bra pris som möjligt. Om jag skulle behöva en ny smartphone är det förmodligen den här jag skulle spendera mina hårt intjänade pengar på. Nackdelen är att du om du vill ha en måste ha hela summan på ditt konto. Det finns ingen avbetalning och du kan inte köpa en via ditt mobilabonnemang.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar