Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

söndag 9 juli 2017

Huawei NovaHuawei Nova är en budgetmobil i övre segmentet och som sådan har den ibland nära till flaggskepps mobilernas topp prestanda men utan att ha en lika hög prislapp. Alla mobiltelefoner i den här prisklassen har inte en lika lyxig och ellegant design som Huawei Nova. Den ser helt enkelt ut att vara just en toppmodell men är alltså inte riktigt det invändigt.
Telefonen är tillverkad av metall och baksidan är lätt avrundad och där sitter förutom kameralinsen en bakre fingeravtryckläsare. Denna smartphone är dock inte helt tillverkad av metall då en del av överdelen och underdelen består av plast. I mobiltelefonens underkant sitter en USB Typ C port och det är förstås alltid bra att ha den nya kabel standarden hos sin mobil.
Detta är en fint designad smartphone som också är extremt välkonstruerad.
Med en display på 5 tum är den kompakt och passar bra i de flesta byxfickor.


Huawei Nova har en LCD display på 5 tum och denna display har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 441 ppi.
Den har en skarp display med bra färgåtergivning och betraktningsvinkel och det faktum att det inte är en QHD display medför fördelen att batteritiden förbättras vesäntligt.
Luren drivs av en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2 GHz samt har ett Ram minne på 3 GB. Ett RAM minne på 3 GB var vanligt förekommande hos toppmodellerna för bara ett par år sedan men i år ligger de flesta på 4 GB och det finns faktiskt till och med mobiltelefoner med hela 6 GB i Ram minne även om dessa fortfarande är ovanliga. En variant av nyligen presenterade One Plus 5 har till och med ett RAM minne på hela 8 GB.
Det inbyggda minnet är på 32 GB och det finns plats för ett minneskort på upp till 256 GB.
Den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har autofokus och LED blixt medans den främre kameran är på 8 Megapixlar. Dessa kameror är knappast de bästa där ute men de ger bilder som duger för att lägga upp på sociala medier.
Batteriet är på 3020 mAh och stödjer snabbladdning vilket är en oerhört användbar funktion som är svårt att vara utan. Att kunna fylla på batteriet extremt fort när man är på språng är verkligen bra. Om du till exempel kommer hem bara för att äta middag och byta om efter en hel arbetsdag kan du under tiden ladda din telefons batteri så att det återigen blir nästan helt fullt.
Huawei Nova kommer med operstivsystemet Android 6.0 Marshmallow men det är möjligt att uppdatera till Android 7.0 Nougat och det är naturligtvis alltid bra att ha en så färsk version som möjligt. Huawei Nova kommer med Huaweis hårt anpassade skinn Emotion UI och här har den versionen 4.1 som tyvärr inte är den senaste versionen av detta skinn som är betydligt bättre. När man köper en mobiltelefon från Huawei får man alltid räkna med ett helt annorlunda upplaggt system och det blir därför viktigt att kolla upp ifall man tycker att det är okej eller inte.
En Huawei Nova har ett pris runt 3600 kr.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar