Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 11 juli 2017

LG K10LG K10 är en budgetmobil som släpptes till försäljning i December 2016 och den har en enkel plastdesign.
Mobiltelefonen erbjuder de funktioner man vanligtvis får från en lite billigare mobil och den passar som en enkel basmobil. Det mesta flyter på smidigt, men det är naturligtvis inte samma flyt som hos dyrare mobiltelefoner men det gäller alla billigare mobiltelefoner. Du får oftast det du betalar för. Ju mindre pengar du vill spendera, ju svagare prestanda vilket ju säger sig själv.
Trots att LG K10 är en budgetmobil har den en fingeravtryckläsare och den är plaserad på lurens baksida. Fingeravtryckläsare har på senare tid även börjat nå ut till mobiltelefoner med mer överkomliga priser och det är förstås alltid bra när funktioner som tidigare endast fanns hos flaggskepps mobilerna nu också når hit.


LG K10 har en LCD display på 5,3 tum och denna display har låga 720×1280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 277 ppi.
Skärmens kvalitet är helt okej men denna smartphone passar inte riktigt som en multimedia enhet så om du vill ha något sådant bör du leta i en dyrare kategori av telefoner. För dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa duger den gott och väl för då blir varken prestanda och funktioner lika viktiga.
Den drivs av en åttakärnig Mediatek MT6750 processor på 1,5 GHz samt har ett Ram minne på 2 GB. Det inbyggda minnet är på bara 16 GB vilket är på gränsen till för litet för dagens användare. Ni som brukar läsa min blogg känner till att jag brukar poängtera att det interna minnet är det totala så tillverkarna anger med andra ord inte den minneskapacitet som finns tillgänglig till dig som använder mobiltelefonen. En stor del har försvunnit till både operstivsystemet och förinstallerade applikationer som inte kan avinstalleras. Detta faktum är oerhört viktigt att känna till innan man köper en ny smartphone eftersom den, om du väljer en med för litet internminne snabbt fylls upp helt och du därmed inte längre kan uppdatera installerade applikationer eller installera nya. Vissa funktioner kommer också att sluta fungera som de ska.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och den bakre kameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Problem grund av att LG K10 är en budgetmobil kan du inte räkna med att få de bästa kamerorna där ute men de klarar oftast av att ta okej bilder vid bra ljusförhållanden. Om du vill ha en smartphone med bättre kameralinser får du helt enkelt betala någon tusenlapp mer.
Batteriet på 2800 mAh går lätt att byta ut själv då bakstycket går att ta loss och batteriet inte är fastmonterat där under. Vilket är en stor fördel eftersom du då kan ha med dig ett fulladdat extra batteri på resan och telefonens livslängd förlängs eftersom du när batteriet börjar bli dåligt efter ett par år bara köper ett nytt batteri. En nackdel med dagens moderna unibody konstruktioner blir att mobilen inte längre går att använda när batteriet börjar bli helt slut och har nått slutet på sin livslängd. Om du vill behålla din smartphone längre än så måste du lämna in den hos någon som ska ha betalt för att byta ut batteriet och det blir både kostsam och besvärligt.
Som vanligt bör du aldrig köpa en mobiltelefon på impuls utan fatta ett genomtänkt beslut baserat på hur du använder din mobiltelefon för annars riskerar du att köpa helt fel telefon. På Prisjakt ser man att prislappen varierar väldigt mycket så jag kan rekomendera ett köp ifall den kostar runt 1800 kr men den är inte värd mer än så. Den är absolut inte värd 2600 kr utan i så fall kan du hitta bättre alternativ till LG K10.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar