Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 13 juli 2017

LG Q6LG har presenterat en mini modell av flaggskepps mobilen LG G6 och den kallas för LG Q6. Den har en unibody design och är konstruerad av plast, metall och glas likt toppmodellen men den är mindre. Fronten domineras av en LCD display på 5,5 tum och denna display har 2160×1080 pixlar så pixeltätheten landar därmed på 442 ppi. Displayen är skarp men inte lika skarp som hos den dyrare LG G6 och likt de flesta mini modeller har den en svagare prestanda och mindre funktioner. LG Q6 är bland annat inte vattentålig och saknar fingeravtryckläsare.
Telefonen har en åttakärnig Snapdragon 435 processor på 1,4 GHz samt ett RAM minne på 3 GB och internminnet är på 32 GB. Det finns två ytterligare modeller i samma serie och dessa har annorlunda specifikationer men samma design som LG Q6.
Den vanliga LG G6 har dubbla bakre kameror men här hittar du endast en bakre huvudkamera på 13 Megapixlar och den har autofokus och LED blixt men saknar optisk bildstabilisator. Varken bilder eller videos som du filmar blir bra ifall du skulle vara skakig på handen. Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh vilket är en okej storlek på batteriet men det hade inte skadat om det hade varit lite större. En display av den storlek och högre kvalitet som sitter på LG Q6 behöver mycket mer ström för att hålla igång än till exempel en mindre 5 tums display med färre pixlar. Detta är orskaken till att mer kompakta smartphones kan klara sig bra med mindre batterier.
LG Q6 har den nya USB Typ C porten och det är förstås en fördel men kan samtidigt i böran leda till bekymmer ifall du inte tidigare har ägt en mobiltelefon med USB Typ C port. Dina gamla laddare går inte att använda eftersom kabeln inte passar i porten. Du har med andra ord endast tillgång till laddaren som följer med mobilen. Du bör därför investera i minst en laddare till. Om du till exempel åker till ditt arbete och råkar glömma din laddare hemma innebär det sannolikt att du inte kan låna någon laddare av en arbetskamrat eftersom de oftast har den gamla typen av laddare.
LG Q6 kommer med operstivsystemet Android 7.1.1 Nougat som är en färsk version av detta system och det är förstås alltid bra att ha en så färsk version som möjligt i sin mobiltelefon.
Det bästa med den här mobiltelefonen är dess FullVision display som ger en framsida helt dominerad av displayen och luren blir därmed utmärkt för att titta på streamad film eller YouTube videos.
Till en början kommer LG Q6 att säljas i Asien för att lite senare nå övriga delar av världen, bland annat Europa.
Vad mobilen kommer att kosta är för tillfället inte kännt men det är ju en budgetmobil i mellansegmentet så priset bör bli därefter.
Min personliga åsikt är att LG är en rätt så underskattad tillverkare här i Sverige för de tillverkar ofta väldigt bra mobiltelefoner som allt för få köper.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar