Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 3 juli 2017

Månadens fynd ( Juli 2017 ).LG G6 är en flaggskepps mobil med ellegant, lyxig design och topp prestanda men som vanligt när det gäller LG säljer deras toppmodeller inte alls i lika stora kvantiter än iPhone och Samsung som ju dominerar världsmarknaden. Om du vill ha en toppmodell men utan att den kostar fullt lika mycket som en flaggskepps mobil från Samsung eller Apple är toppmodeller från LG ofta ett utmärkt alternativ. Du bör dock ha lite is i magen och inte beställa en ny flaggskepps mobil från denna tillverkare direkt efter att den har släppts till försäljning. Deras priser brukar nämligen gå ner rejält efter några månader. LG G6 som tidigare hade en prislapp runt 7500 kr har nu ett pris på runt 5490 kr hos CdOn och det är förstås en stor skillnad i pris.LG G6 har en bakre fingeravtryckläsare, dubbla kameror på baksidan är vattentålig samt har stöd för snabbladdning. Precis som de flesta andra dyrare mobiltelefoner kommer den med en USB Typ C port i botten av luren.
Det inbyggda batteriet på 3300 mAh klarar av att laddas femtio procent fullt på trettio minuter via Quick Charge 3.0 och det är en praktisk funktion som är svårt att vara utan när man väl har vant sig med att kunna ladda batteriet fort.
På baksidan sitter som tidigare nämnts två kameralinser och dessa är båda två på 13 Megapixlar och har optisk bildstabilisator och dubbel LED blixt. Den ena kameran är en vidvinkel kamera. Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
LG G6 har en LCD display på 5,7 tum och denna display har 1440×2880 pixlar så pixeltätheten landar därmed på otroliga 564 ppi.
Mobiltelefonen har en åttakärnig Snapdragon 821 processor på 2,35 GHz och detta är en topp processor från förra året. LG G6 har med andra ord inte den allra senaste värsting processorn från Qualcomm och det beror helt enkelt på att Snapdragon 835 inte var färdigutvecklad när den här mobiltelefonen kom ut och dessutom hade Samsung förtur på den processorn. Att telefonen inte har den nyaste flaggskepps processorn kan för en del vara negativt men för mig kan en relativt färsk processor ändå duga.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 32, 64 eller 128 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB.
LG G6 har en numera rätt vanlig konstruktions kombination av metall, plast och glas. Telefonen har en ram av metall och både fronten och baksidan täcks av ett lager glas. Fronten skyddas av Gorilla Glas 3 men baksidan skyddas av Gorilla Glas 5. Fronten domineras av den stora displayen vars hörn är avrundade vilket är ganska ovanligt och något nytt vilket gör att mobiltelefonen ser unik ut. Om du bestämmer dig för en LG G6 får du helt enkelt mycket för pengarna. Pris fallet beror på att få konsumenter tänker på LG G6 när det är dags att skaffa en ny smartphone. Folk känner inte till att telefonen existerar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar