Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 4 juli 2017

Samsung Galaxy Fan Edition


Samsung Galaxy Note Fan Edition är en renoverad Samsung Galaxy Note 7 som till en början ska släppas i 400 000 exemplar. Samsung återanvänder en hel del delar från den otursförföljda Samsung Galaxy Note 7 och det rör sig i stort sett om samma telefon men med ett mindre batteri på 3200 mAh och med några nya funktioner som till exempel Bixby. Bixby är Samsungs digitala assistent. Mobiltelefoner i Note serien har alltid haft många funktioner och en stor del av dessa funktioner är kopplade till Stylus pennan som alltid följer med telefonen. Stylusen fungerar med andra ord inte bara som en penna utan är mer avancerad än så.
Samsung Galaxy Note Fan Edition kommer att lanseras den 7 Juli och kommer åtminstone i början att endast säljas i hemlandet Syd Korea men det är förstås alltid möjligt att den når andra länder vid ett senare tillfälle. Sannolikheten för detta ökar ifall mobilen blir en storsäljare.
Samsung Galaxy Note Fan Edition är en unibody mobil konstruerad av en kombination av plast, metall och glas. Runt kanterna sitter en ram av aluminum och både fronten och baksidan täcks av ett lager glas men under lagret av glas finns det plast.
Denna smartphone har en AMOLED display på 5,7 tum och den har 1440×2560 pixlar.
Displayen är oerhört skarp och har bra färgåtergivning och betraktningsvinkel. Displayen har funktionen Always On Display så du kan se notifieringar på en i övrigt släckt display och det är en praktisk funktion som sparar batteri förbrukning eftersom du inte behöver aktivera hela skärmen för att till exempel läsa sms.
Under displayen, i Hemknappen sitter en fingeravtryckläsare av hög kvalitet.
Note Fan Edition drivs av en fyrkärnig Snapdragon 821 processor och har ett Ram minne på 4 GB samt ett internminne på 64 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB.
Att möjligheten till att få mer plats i sin smartphone på ett enkelt och billigt sätt är ytterligare en positiv detalj hos denna lur.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och den bakre huvudkameran är på 12 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator och LED blixt. Eftersom detta är en flaggskepps mobil från Samsung håller dessa kameror naturligtvis den allra bästa kvaliteten. Samsung är kända för att ha väldigt bra kameror i sina topp modeller.
Den främre kameran fungerar också som en Iris scanner så du kan låsa upp din mobil med dina ögon och den har även en fingeravtryckläsare.
Telefonen är IP68 Certifierad vilket innebär att den klarar av att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Flera av årets flaggskepps mobiler har skydd mot väta och damm en funktion som Sony var ensamma om bara för ett par år sedan.


En förutsättning för att Samsung Galaxy Note Fan Edition ska sälja bra är att tillverkaren håller nere priset på mobiltelefonen. Den är ju inte riktigt en helt ny smartphone utan mer en återanvänd sådan och detta borde synas rejält på priset. Jag skulle gärna se en prislapp på under 5000 kr men det är tyvärr föga troligt och om den blir dyr kommer de flesta konsumenter istället vänta på Samsung Galaxy Note 8.
Om den skulle bli så pass billig som jag skulle vilja vore Samsung Note Fan Edition bli ett bra köp för dig som vill testa en mobiltelefon i Note serien men inte vill spendera vad det brukar kosta normalt då dessa smartphones är dyra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar