Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 28 augusti 2017

Elephone S8


Elephone S8 är en smartphone med en front som domineras av en display. Denna display sträcker sig nästan ända ut till kanterna i tre riktningar. I mobiltelefonens överkant och dess långsidor. Denna typ av mobildesign är något som kommer att bli väldigt vanligt förekommande i framtiden hos de lite dyrare mobiltelefonerna. Den här designen började dyka upp redan förra året men nu har fler mobiltelefoner samma typ av design och det tyder på att konsumenter gillar designen och därmed satsar tillverkarna på den.
Under displayen sitter en fingeravtryckläsare och den har en USB Typ C port i lurens underkant.
Displayen är på 6 tum och har 2560×1440 pixlar så det rör sig om en fantastiskt skarp och bra display med bra färgåtergivning.
Både fronten och baksidan täcks av ett lager glas och telefonen har en unibody konstruktion så du kan inte byta ut batteriet själv. Runt mobiltelefonens kanter sitter en ram av aluminum.
Batteriet är på 4000 mAh och stödjer snabbladdning vilket naturligtvis är bra. Att batteriet är så pass stort är förstås en klar fördel men den här mobiltelefonen behöver ett stort batteri på grund av displayens storlek och höga kvalitet.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB.
Elephone S8 drivs av en tiokärnig Mediatek Helio X25 processor på 2,5 GHz.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och den bakre kameran är på hela 21 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt.
Elephone S8 har ett pris runt 279 dollar vilket motsvarar ungefär 2300 kr. Detta är ett tokbilligt pris men om du vill ha en Elephone S8 måste du tyvärr köpa den på någon utländsk nätbutik eftersom mobilen inte officiellt säljs i Sverige. Om du beställer en Elephone S8 får du en modern design och topp prestanda till samma kostnad som en budgetmobil och det är ju fantastiskt.
Det existerar betydligt fler tillverkare där ute än vi i Europa känner till och om man väljer en smartphone från en mer okänd tillverkare får man oftast mycket mer för pengarna. Man måste dock kolla upp vad man köper och vilka regler som gäller när man beställer elektronik från utländska butiker. Tullavgifter kan till exempel tillkomma i vissa fall.
Det förekommer också att svenska språket inte är möjligt att ställa in som meny språk då luren inte är tänkt att säljas här.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar