Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 21 augusti 2017

Essential PH-1Essential PH-1 är en unik smartphone med topp prestanda och en annorlunda design. Fronten domineras av en stor display och den har en baksida av ett keramiskt material som gör att telefonen känns oerhört påkostad och ger ett ellegant intryck. Displayen är av typen LCD och är på 5,7 tum med 2560×1313 pixlar.
En så stor, skarp skärm gör att man när man tittar på streamad film eller spelar spel får en upplevelse utöver det vanliga.
Displayen går långt ut i kanterna och detta plus materialvalet gör att mobilen sticker ut i mängden av mobiltelefoner. Det är uppenbart att Essential PH-1 inte är en vanlig smartphone.
Kanterna runt mobilen består av titanium.
På baksidan sitter en fingeravtryckläsare av hög kvalitet och där finner du också dubbla kameralinser vilket är något som på senare tid har blivit allt mer vanligt förekommande hos flaggskepps mobiler.
De bakre kamerorna är på 13 Megapixlar och den ena ger svartvita bilder och den andra ger bilder i färg.
Kombinationen av de olika kameralinserna gör att de när de sammarbetar släpper in mer ljus vilket i sin tur ger bättre bilder i mörkare miljöer och du kan om du vill även ta fantastiska svartvita bilder. Dessa kameror har laser autofokus och LED blixt.
Främre kameran är på 8 Megapixlar.
Essential PH-1 har ett Ram minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men den saknar plats för ett minneskort. Denna smartphone har dock fullt tillräckligt med internminne så ett MicroSd kort är knappast nödvändigt.
Den har en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,45 GHz och det är en av de kraftfullaste processorerna just nu.
En Essential PH-1 kommer med ett rent Android 7.1 Nougat och det är förstås alltid bra att ha en så färsk version of operstivsystemet som möjligt. Du får då de senaste funktionerna och förbättringarna som gör din mobiltelefon bättre och mer rolig att använda. Med ett rent system blir det möjligt att uppdatera operstivsystemet fort och ofta eftersom tillverkaren inte behöver lägga ned en massa tid för att anpassa sitt system.
Tillverkare med egna skinn över Android måste innan de släpper en ny version spendera mycket tid för att få allt att fungera.


Det inbyggda batteriet är på 3040 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0 och den har en USB Typ C port i botten av luren och detta underlättar också snabbladdning.
En Essential PH-1 har en prislapp runt 699 dollar vilket motsvarar ungefär 7000 kr och detta medför att den inte direkt är billig men du får också det du betalar för. Nämligen topp prestanda och funktioner samt en unik design. Förutom allt detta får du en modulär konstruktion så om du vill ha fler funktioner hos din nya smartphone kan du om du skulle vilja det köpa till olika moduler men det är naturligtvis inte ett måste då telefonen fungerar utmärkt utan dessa.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar