Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 11 augusti 2017

Honor 9Nya Honor 9 är en budgetmobil i övre mellansegmentet och som erbjuder mer för pengarna. Precis som föregångaren Honor 8 har den en fin, ellegant design och nära nog topp prestanda som gör den till ett bra köp.
Honor 9 har ett chassi av glas och glaset är konstruerat på ett sätt som gör att telefonen blänker på ett fint sätt beroende på hur du håller i luren. I fronten under displayen sitter en fingeravtryckläsare och den har flyttats från sin tidigare position på baksidan. Om det är bra eller dåligt att fingeravtryckläsaren numera sitter på framsidan beror helt och hållet på din egen smak. Jag själv är van med att ha knapparna på baksidan sedan jag hade en LG G3 som ju har samtliga knappar på baksidan. När jag håller i en mobiltelefon vilar mitt pekfinger naturligt på baksidan och detta gör att telefonen låses upp enkelt.
Likt hos många andra tillverkare där ute löper en ram av metall runt lurens kanter.
Honor 9 har en LCD display på 5,15 tum och denna display har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 428 ppi. Denna display håller en bra kvalitet och har en utmärkt skarpa och bra färgåtergivning. Det faktum att det inte är en QHD display är bara positivt eftersom en HD display drar betydligt mindre ström så batteritiden förbättras vesäntligt.
Denna smartphone drivs av en åttakärnig HiSilicon Kirin 960 processor på 2,4 GHz samt har ett Ram minne på 4 GB samt ett internminne på 64 GB. Det finns också en bättre version med ett RAM minne på hela 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och den har dubbla bakre kameror varav den ena är på 20 Megapixlar och den andra är på 12 Megapixlar. Dessa kameror har autofokus, zoom och dubbel LED blixt.
Tanken med de två olika kameralinserna är möjligheten att öka ljusinsläppet och därmed få bättre bilder i mörkare miljöer.
Det inbyggda batteriet är på 3200 mAh och stödjer snabbladdning vilket medför att batteriet laddar 40 procent fullt på 30 minuter och det är förstås en stor fördel med batterier som laddas fort.
Den funktionen är bra för alla men kanske främst för personer med en aktiv livsstil. Under tiden du till exempel äter middag hinner du ladda batteriet tillräckligt för att du ska kunna gå ut igen.
Mobilen har en USB Typ C port i botten av telefonen.
Det operstivsystem som sitter i mobilen från start är Android 7.0 Nougat men med tillverkarens egna skinn EMUI 5.1 som är ett hårt anpassat skinn som inte har alla. Det är därför bäst att läsa på innan om detta skinn och kanske även testa en mobiltelefon från samma tillverkare.
Risken är annars att du köper en telefon som du inte alls trivs med.
Handla aldrig din nya smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på hur du brukar använda din mobiltelefon. Mobiltelefonen ska ju motsvara dina behov.
Långt ifrån alla behöver en dyr flaggskepps mobil utan det kan för en del räcka med en lågbudgetmobil till och med. Det viktiga är att köpa rätt mobiltelefon för just dig och det lyckas du med ifall du först kollar specifikationerna, läser recensioner och jämför olika telefoner.
Klart är dock att Honor 9 är en kraftfull smartphone som klarar av de mest krävande arbetsuppgifter och som därmed fungerar som allternativ för dig med högre krav på prestanda.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar