Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 22 augusti 2017

Huawei Nova 2 Plus


Huawei Nova 2 Plus är en mobiltelefon som släpptes till försäljning i Juni 2017.
Detta är en tunn, ellegant smartphone konstruerad av metall och med den nu vanliga unibody designen.
Den har avrundade hörn och luren känns robust och välbyggd men nu för tiden är det sällan man hittar mobiler med sämre konstruktion med delar som inte riktigt passar och så vidare.
Den har en LCD display på 5,5 tum och den displayen har 1080×1920 pixlar. Pixeltätheten ligger på 401 ppi.
Huawei Nova 2 Plus är uppföljaren till Huawei Nova Plus som har en helt annan design så designmässigt skiljer de båda telefonerna en hel del. Man kan knappast f örstå att mobiltelefonerna tillhör samma serie.
Denna smartphone drivs av en åttakärnig HiSilicon Kirin 695 processor på 2,36 GHz och har ett Ram minne på 4 GB. Internminnet är på 64 eller 128 GB och trots det stora inbyggda minnet finns det plats för ett minneskort på upp till 256 GB. Att den har den möjligheten är en stor fördel.
Den främre kameran är på 20 Megapixlar och den har dubbla kameralinser på baksidan, något som på senare tid har blivit vanligt förekommande men som bara för något år sedan var ovanligt.
Utvecklingen går extemt fort inom mobiltelefon tillverkningen och det är förstås oerhört intressant att se.
De bakre kameralinserna är på 12 respektive 8 Megapixlar och de har autofokus och LED blixt.
På baksidan sitter även en fingeravtryckläsare av hög kvalitet.
Det inbyggda batteriet är på 3340 mAh och har stöd för snabbladdning.
Luren kommer med Android 7.0 Nougat från start och det är fortfarande en färsk version och det är bra men operstivsystemet har Huaweis skinn Emotion UI. Detta skinn är hårt anpassat och det medför att det inte passar allas tycke och smak.
Mitt råd är att försöka testa en mobiltelefon från Huawei ifall du aldrig har ägt en från samma tillverkare tidigare för det är ju lite trist om du inte skulle trivas med systemets uppsägning.
Huawei Nova 2 Plus möter hårt motstånd från sina konkurrenter, det finns många likvärdiga mobiltelefoner inom denna kategori av telefoner och ibland konkurerar Huawei till och med med sig själva.
Prislappen landar runt 425 dollar vilket direktöversatt blir runt 3500 kr. Ett eventuellt svenskt pris kommer förmodligen bli något högre på grund av den svenska momsen vilket innebär att vi tyvärr får betala mer för mobiltelefoner än i många andra länder.
Huawei Nova 2 Plus är en väldigt bra smartphone i sin prisklass men den har ingenting som gör att den sticker ut i mängden av mobiltelefoner där ute.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar