Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 2 augusti 2017

Huawei Nova 2


Huawei Nova 2 har en fin design som påminner om de senaste årens iPhones men det finns ganska många mobiltelefoner med en liknande design. Luren har en unibody konstruktion samt är tillverkad av metall. Kanterna har en blänkande yta men baksidan har en matt finish och telefonens design ger sken av att vara en dyr toppmodell vilket Huawei Nova 2 alltså inte är. Detta är snarare en budgetmobil i det övre mellansegmentet.
Den har det mesta man förväntar sig från flaggskepps mobiler så som en USB Typ C port, dubbla bakre kameror och en högkvalitativ fingeravtryckläsare.
Nova 2 ligger helt enkelt väldigt nära toppmodellerna när det gäller specifikationerna och designen.


Mobiltelefonen har en LCD display på 5 tum och denna display har 1920×1080 pixlar vilket ger en pixeltäthet på (ppi pixels per inch).
Displayen är tillräckligt skarp, har en bra betraktningsvinkel och man kan urskillja vad som finns på skärmen även soliga sommardagar.
Det inbyggda batteriet är på 2950 mAh och det är förstås en fördelaktigt batteristorlek med tanke på displayens storlek.
Den har en åttakärnig HiSilicon Kirin 659 processor på 2,36 GHz.
Ram minnet ligger på 4 GB och det inbyggda minnet är på 64 GB vilket är fullt tillräckligt och dessutom fullt jämförbart med dyrare toppmodeller.
På baksidan finner du dubbla kameralinser, den ena på 12 Megapixlar och den andra är på 8 Megapixlar och de har autofokus och LED blixt.
Den främre kameran är på hela 20 Megapixlar.
Här hittar du också fingeravtryckläsaren som alltså sitter på mobilens baksida och om det är en bra placering eller inte beror helt på tycke och smak. När fingeravtryckläsaren sitter på baksidan av en telefon kan du inte läsa upp den med den samma om luren ligger på till exempel ett bord. Du behöver lyfta upp mobiltelefonen när du tänker låsa upp den och detta behöver du naturligtvis inte göra ifall fingeravtryckläsaren satt i fronten under displayen istället. Fördelen med en sådan placerad på baksidan är att du otroligt snabbt kan låsa upp din smartphone redan innan du har plockat upp den ur fickan eftersom ditt långfinger ligger naturligt i närheten varje gång du håller i din mobiltelefon.
Huawei Nova 2 har ett pris runt 365 dollar vilket motsvarar ungefär 3000 kr men om mobiltelefonen någonsin når Sverige blir priset högre på grund av den svenska momsen och telefonen blir därmed inte alls lika billig som den hade kunnat bli.
Den här mobiltelefonen säljs till en början i tillverkarens hemland Kina och vi vet inte ännu ifall den kommer att nå andra länder eftersom den då kommer att konkurrera med Honor 9 som även den tillverkas av Huawei.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar