Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 23 augusti 2017

Huawei P9


Huawei P9 från 2016 har en slimmad, lyxig design och det årets topp prestanda.
Den har rundade hörn och kanter samt har en unibody konstruktion av metall.
Mobiltelefonen har dubbla kameralinser på baksidan framtagna i sammarbete med kameratillverkaren Leica. Den har alltså ett stort fokus på kamerornas kvalitet.
Dessa kameralinser är på 12 Megapixlar vardera men den ena tar bilder i färg och den andra i svartvitt. Kamerorna har laser autofokus och dubbel LED blixt. Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Telefonen har en LCD display på 5,2 tum och denna display har 1080×1920 pixlar så pixeltätheten landar därmed på 423 ppi. Den har alltså inte en QHD display likt många andra av konkurrenternas flaggskepps mobiler men det ger å andra sidan en bättre batteritid eftersom QHD displayer helt enkelt behöver mer ström för att hålla igång.
På baksidan sitter en fingeravtryckläsare vilket är något som blir allt mer vanligt och som nu faktiskt till och med har nått till budgetmobiler i mellansegmentet, det vill säga de snäppet under toppmodellerna.
Processorn är en åttakärnig HiSilicon Kirin 955 processorer på 2,5 GHz och den har ett Ram minne på 4 GB och internminnet är på 64 GB. Det existerar också en billigare variant med ett RAM minne på 3 GB och ett inbyggt minne på 32 GB så om du vill ha den bättre modellen bör du när du köper din smartphone kolla upp noga så att du får den modell du faktiskt vill ha.
Det finns plats för ett minneskort men or dessa går det oftast inte att spara appar eller uppdateringar av systemet utan endast bilder, filmer, musik eller dokument.


Mobiltelefonen har ett inbyggt batteri på 3000 mAh och det är en utmärkt storlek med tanke på hur kompakt denna smartphone är. Batteriet stödjer även snabbladdning och kan ladda batteriet till 44 procent fullt på 30 minuter.
Huawei P9 har till och med en USB Typ C port i botten av luren och detta är en ny standard för laddningskablar som ger snabbare nedtankning av data och underlättar snabbladdning.
Telefonen har operstivsystemet Android 6.0 Marshmallow från start men är uppgraderbar till Android 7.0 Nougat som fortfarande är den senaste versionen av systemet. En ny version är nu på väg.
Om du vill äga en fantastisk smartphone med en finare design kan Huawei P9 vara ett utmärkt alternativ. Detta är en kraftfull smartphone med användbara funktioner och kameror som kan ge väldigt fina bilder.
En Huawei P9 har numera ett pris runt 3700 kr och det är ett bra pris med tanke på vad du får för pengarna.
Det billigaste priset på Prisjakt ligger när detta blogginlägg skrivs på 3490 kr men det är en mobiltelefon som butiken har fått i retur.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar