Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 14 augusti 2017

LG G5


LG G5 blev en stor flopp när den kom 2016 men det gör den till en bra deal nu.
Den har en modulär design vars utförande inte var särskilt genomtänkt eftersom man varje gång man skulle montera in en modul först var tvungen att stänga av mobiltelefonen. Modulerna fästes nämligen fast i telefonens underkant och först drog man ut underdelen med batteriet och allt innan man kunde fästa modulen och när man drar ut batteriet slocknar ju mobiltelefonen.
Om man använder LG G5 som en vanlig smartphone och helt struntar i att skaffa de få moduler som finns är LG G5 en utmärkt all-round mobil. Den är konstruerad av metall men i och med att underkanten går att ta loss kan man investera i ett par extra batterier som man kan ha med sig. På det sättet kan man fort byta ett tomt batteri mot ett fulladdat vilket är mycket praktiskt.


LG G5 har ett chassi av metall men tillverkaren har målat över ytan med en speciell färg och det medför att den inte riktigt känns som en telefon av metall och det är lite synd. Den känns mer som en mobiltelefon av plast.
I fronten är både toppen och botten lätt kurvade på ett ovanligt sätt och det gör att LG G5 får en stilig design. Detta är en ganska ellegant mobil med avrundade hörn och kanter av metall som olikt luren i övrigt inte är övermålade. I lurens underkant sitter en USB Typ C port vilket är den nya standarden för laddningskablar hos mobiltelefoner.
På baksidan sitter dubbla kameror samt en bakre fingeravtryckläsare. Alla flaggskepps mobiler med självaktning måste ha sådana och det är funktioner som blir mer och mer vanligt förekommande.
Den ena kameralinsen är på 16 Megapixlar och den andra är på 8 Megapixlar och de har laser autofokus, OIS och LED blixt.
Kameran på 8 Megapixlar har en 135 graders kameralins som kan ta fantastiska vidvinkel bilder.
LG G5 har en LCD display på 5,3 tum och denna display har 1440×2560 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 554 ppi. Denna display är en Always On Display så du får notifieringar på en i övrigt släckt display.
Telefonen drivs av en fyrkärnig Snapdragon 820 processor på 2,15 GHz samt har ett Ram minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 32 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB. Det är naturligtvis alltid en fördel när en smartphone har plats för ett minneskort men det kan inte fullt ut kompensera för ett litet internminne eftersom det oftast inte går att spara appar eller uppdateringar på ett sådant. Detta är ändå mer viktigt att känna till när man funderar på att köpa en mobiltelefon med mindre internminne.
Batteriet är på 2800 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0. Som tidigare nämnts går det dessutom lätt att byta ut till ett fulladdat extra batteri. När man själv kan byta ut ett krånglande, dåligt batteri innebär det också att mobilen får en längre livslängd.
Det operstivsystem som sitter i mobilen från start är Android 6.0.1 Nougat men det är uppgraderbart till Android 7.0 Nougat. Det är en färsk version av systemet och det är förstås alltid bra att ha en så färsk version som möjligt.
Man kan göra rena fynd på den här mobiltelefonen. Den kostar till exempel när detta blogginlägg skrivs 4790 kr hos Elgiganten men om man avvaktar och kollar runt lite kan man ibland hitta den till ett billigare pris än så.
När du skaffar en LG G5 får du en bra toppmodell ( visserligen från förra året) med en unik design och som är ovanligt förekommande. Du får alltså något som få användare har och jag personligen föredrar att äga något som är mer unikt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar