Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 9 augusti 2017

Motorola Moto G5S


Motorola Moto G5S är en uppföljare till Motorola Moto G5 som är konstruerad av plast men har ett bakstycke av metall. Den nya mobiltelefonen är nu helt byggd av metall och har alltså numera en mer premium design.
Mycket av prestandan har förbättrats något jämfört med föregångaren.
Batteriet har till exempel gått från 2800 mAh till ett batteri på 3000 mAh och det är förstås alltid bra att ha ett större batteri. Detta batteri stödjer snabbladdning vilket är en stor fördel.
Den bakre kameran har även den sett en uppdatering från en kameralins på 13 Megapixlar till en på 16 Megapixlar. Denna kamera har autofokus och LED blixt.
Den främre kameran ligger kvar på 5 Megapixlar men har nu fått en LED blixt.
Dessa kameror ger bra bilder vid bra ljusförhållanden och dessa bilder duger för att läggas upp på sociala medier. Det rör sig dock inte om de bästa kamerorna där ute men de kan som sagt duga ifall du inte har allt för höga krav.
Motorola Moto G5S har en LCD display på 5,2 tum och denna display har 1080×1920 pixlar så pixeltätheten landar på 424 ppi.
Under displayen sitter en fingeravtryckläsare av bra kvalitet.
Telefonen drivs av en åttakärnig Snapdragon 430 processor på 1,4 GHz och detta är en typ av processorer som brukar sitta i lite billigare budgetmobiler. Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB.
Ram minnet och det inbyggda minnet är helt okej men processorn är långt ifrån den kraftfullaste så mobilen duger inte riktigt för dig som brukar använda din smartphone för att spela mer tekniskt krävande spel. Processorn orkar helt enkelt inte riktigt med den sortens aktiviteter.
Om du däremot mest använder din mobiltelefon för att ringa samtal och kanske surfa lite på nätet duger den eftersom detta inte kräver särskilt mycket kraft.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 7.1 Nougat som är den senaste versionen av systemet och det är en fördel att ha en så färsk version som möjligt. Du får därmed tillgång till de senaste funktionerna och får samtidigt förbättringar av eventuella programfel.
En Motorola Moto G5S har ett pris runt 220 Euro vilket direktöversatt blir 2239 kr och det är ett högre pris än hos föregångaren men då får du naturligtvis också en delvis bättre prestanda och en mer lyxig design.
Du kan få en Motorola Moto G5 för så lite som 1600 kr och det är ett bra pris med tanke på vad du får för pengarna.
Vilken av dessa två mobiltelefoner som passar just dig bäst kan bara du själv bäst avgöra för det är bara du som vet hur du brukar använda din smartphone.
Allt för många konsumenter köper sina mobiltelefoner på impuls utan att först tänka igenom vilken mobil som passar dem. Det är helt nödvändigt att telefonen har tillräckligt bra specifikationer för att täcka upp dina behov.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar