Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 16 augusti 2017

OnePlus 5 säljs nu officiellt i Sverige.


OnePlus är underdogen som i fyra år har tagit fram så kallade flaggskepps dödare. Det vill säga mobiltelefoner som har i det närmaste samma prestanda och premium design som konkurrenternas toppmodeller men till betydligt bättre priser. Tidigare kunde man endast köpa deras mobiltelefoner direkt från tillverkaren men nu har OnePlus inlett ett sammarbete med Webhallen så att du nu kan köpa deras senaste flaggskepps mobil One Plus 5 från Webhallen. Detta ger många fördelar jämfört med tidigare. Du får sannolikt din beställning betydligt snabbare och du blir inte tvungen att betala mobiltelefons totala pris direkt utan kan köpa den på avbetalning.
OnePlus 5 har en fin metall design med avrundade hörn och kanter. Telefonen påminner om iPhone 7 Plus i alla fall ifall man tittar på bilder av mobiltelefonen, detta intryck blir inte lika uppenbart när man faktiskt håller i luren i handen.
Likheten finns mest på denna smartphones baksida för framifrån liknar den mer Sina närmaste föregångare OnePlus 3T.
Den har en AMOLED display på 5,5 tum och displayen har 1080×1920 pixlar. Detta är en bra display med bra skärpa och färgåtergivning och det faktum att det inte är en QHD display ger fördelen med en bättre batteritid.
Under displayen sitter en fingeravtryckläsare som låser upp mobilen väldigt fort och korrekt.
Det inbyggda batteriet är på 3300 mAh och stödjer snabbladdning via OnePlus egna system kallat Dash Charge. Det är viktigt att känna till att du endast kan ladda batteriet fort med OnePlus egna laddare så det kan vara bra att beställa minst en extra laddare. Naturligtvis går det också att ladda batteriet med en vanlig USB Typ C laddare men då får du inte tillgång till snabbladdning.
OnePlus 5 har en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,45 GHz och den modell som säljs av Webhallen har ett Ram minne på 6 GB samt ett internminne på 64 GB. Det existerar även en till och med bättre modell med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men den säljs endast via OnePlus själva.
Den främre kameran är på 16 Megapixlar och de bakre kamerorna är på 16 Megapixlar och 20 Megapixlar och har optisk zoom, EIS och dubbel LED blixt.
Dessa kameralinser sammarbetar ibland för att ge bättre, mer skarpa bilder.
OnePlus 5 är en oerhört bra deal med tanke på att du får prestanda som är lika bra som de betydligt dyrare konkurrenternas toppmodeller, i vissa fall överträffar OnePlus till och med dem. Den har som tidigare nämnts ett RAM minne på 6 GB när de flesta andra nöjer sig med 4 GB.
Du får också något som är mer unikt och spännande som garanterat kommer att leda till frågor och intresse från din omgivning.
Du får dessutom en av de mest kraftfullaste mobiltelefonerna någonsin och det är inte illa med tanke på att du betalar 4990 kr för telefonen. Du kan även välja att betala av mobiltelefonen månadsvis om du inte råkar ha 5000 kr extra på ditt bank konto.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar