Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 30 augusti 2017

Samsung Galaxy J7 Plus


Samsung Galaxy J7 Plus är som namnet antyder en lättare uppgraderad version av den vanliga Samsung Galaxy J7.
Den största skillnaden är att den har dubbla bakre kameror, den ena på 13 Megapixlar och den andra på 5 Megapixlar.
Kamerorna har funktionen Live Focus som gör att man kan ändra focus på en bild både före och efter en bild är tagen.
Den främre kameran är på 16 Megapixlar.
Detta är en smartphone med en route konstruktion och som är byggd av metall. Den har en AMOLED display på 5,5 tum med 1080×1920 pixlar så det är bra för batteritiden att den inte har en QHD display eftersom en sådan förbrukar mer ström.
Under displayen sitter en fingeravtryckläsare.
Samsung Galaxy J7 Plus har en åttakärnig Exynos 7870 processor på 2,4 GHz samt ett RAM minne på 4 GB istället för ett Ram minne på 3 GB som den vanliga versionen har. Det inbyggda minnet är på 32 GB och det är även det en förbättring. Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB och det är förstås alltid bra att möjligheten finns men det är ändå bättre ifall du skulle köpa en mobiltelefon med ett litet internminne. Ett inbyggt minne på 32 GB brukar vara tillräckligt för de allra flesta användare men det är klart att om du har för vana att spara mycket i din smartphone, tankar need många applikationer och dylikt kan det ju vara för lite utrymme. Det är du som användare som avgör vilken mobil som passar just dig allra bäst.
Batteriets storlek har däremot minskat i storlek och ligger nu på 3000 mAh. Detta innebär sannolikt en försämrad batteritid vilket alltid är synd. Batteriet går inte heller att byta ut själv eftersom telefon har en unibody konstruktion.
Allt färre mobiltelefoner har numera ett bakstycke som går att ta loss för att enkelt själv sätta i ett nytt batteri när batteriet börjar nå slutet på sin livslängd och det innebär att man blir tvungen att skaffa en ny mobiltelefon eller kosta på en reparation. Fördelen med en unibody design är att luren får en mer robust konstruktion.
Operstivsystemet är Android 7.1.1 Nougat vilket fortfarande är den senaste uppdateringen av systemet. Även fast Android 8 Oreo har presenterats har den versionen inte ännu nått ut till särskilt många mobiltelefoner.
När du köper en Samsung Galaxy J7 Plus får du en bra all-round mobil som duger för multimedia konsumtion på grund av den större displayen och den relativt kraftfulla processorn men du får inte fullt ut samma kvalitet och funktioner som hos en flaggskepps mobil. Man får helt enkelt oftast det man betalar för.
Att Samsung Galaxy J7 Plus någonsin kommer att släppas till försäljning i Sverige är dock inte helt säkert men den vanliga Samsung Galaxy J7 (2017) finns att köpa här. Långt ifrån alla mobiltelefoner säljs i alla länder eftersom tillverkarna ibland tillverkar vissa modeller till vissa utvalda marknader. De säljs helt enkelt i de länder som man tror ger bäst försäljning.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar