Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 24 augusti 2017

Samsung Galaxy Note 8


Samsung Galaxy Note 8 presenterades den 23 Augusti och det är en smartphone fansen har längtat efter. Den är också en ovanligt viktig smartphone för Samsung på grund av de många problemen med föregångaren Note 7 som ju helt återkallades på grund av att batteriet riskerade att fatta eld.
Den nya Note 8 har den största displayen på en mobiltelefon i Note serien hitils och den medföljande stylusen S-PEN är förbättrad med fler funktioner. Telefonen är IP68 Certifierad vilket innebär att den är vattentät på 1,5 meters djupt vatten i upp till 30 minuter och den är extra tålig för damm.
Den har en bakre fingeravtryckläsare som likt hos Samsung Galaxy S8 och Samsung Galaxy S8 Plus sitter bredvid de dubbla kameralinserna och den har en USB Typ C port i botten av telefonen. Att fingeravtryckläsaren sitter så nära den ena kameralinsen är förstås inte riktigt bra för det medför en extra risk att smutsa ner linsen då man av misstag kan komma åt den med ett finger. Det vore bättre ifall fingeravtryckläsaren var placerad lite längre ned på baksidan.
Detta är en flaggskepps mobil så den kommer naturligtvis med den senaste topp prestandan, tyvärr är den också väldigt dyr.
Samsung Galaxy Note 8 har en prislapp runt 9990 kr.
Även designmässigt märks det att detta är en påkostad smartphone. Displayen går från kant till kant och täcker större delen av fronten. Den har en AMOLED display på hela 6,3 tum och denna display har 1440×2960 pixlar så pixeltätheten blir 521 ppi vilket ger en oerhört skarp och bra display. Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
Skärmen har förstås funktionen Always On vilket medför att du kan se notifieringar på en i övrigt släckt display. Alltså när displayen är i viloläge.
Samsung Galaxy Note 8 har en åttakärnig Exynos 8895 Octa processor på 2,3 GHz, i Kina och Amerika får de istället en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,35 GHz. Det är så att ibland kan vissa specifikationer skilja beroende på vart i världen man befinner sig och så är alltså fallet här.
Ram minnet är på 6 GB och internminnet är på 64, 128 eller otroliga 256 GB. Om utrymmet ändå inte vore tillräckligt finns det plats för ett minneskort på upp till 256 GB. Det finns med andra ord inte direkt någon risk att man skulle råka ut för lite minneskapacitet.
De bakre huvudkamerorna är på 12 Megapixlar och har autofokus, 2× optisk zoom samt dubbla LED blixtar.
Dessa kameror ger bra bilder. Den främre kameran är på 8 Megapixlar. I fronten av mobilen sitter en Iris scanner med vilken man kan låsa upp mobilen, det finns alltså flera olika sätt att låsa upp sin Samsung Galaxy Note 8 och det är naturligtvis bra med många alternativ för säkerhet.
Det inbyggda batteriet är på 3300 mAh och det känns inte optimalt med tanke på att Samsung Galaxy Note 8 har en så pass stor display och dessutom med en mycket hög skärpa. Men det är förstås en reaktion på att tillverkaren i Note 7 pressade in ett allt för stort batteri i chassit som i sin tur ledde till överhettning.
Batteriet stödjer snabbladdning via Quick Charge 2.0 och har även funktionen trådlös laddning.


Likt senare års toppmodell från Samsungs är den tillverkad av en kombination av metall, plast och glas. Ramen runt lurens kanter består av metall och resten av chassit är konstruerat av plast täckt av ett lager glas.
Den bästa funktionen hos den här mobiltelefonen är utan tvekan den medföljande stylusen som är så mycket mer än bara en penna och med vilken man kan göra en mängd olika funktioner.
Samsung Galaxy Note 8 kommer att gå att köpa någon gång i mitten av September och det blir den första mobilen i Note serien på länge som når Sverige.
Samsung Galaxy Note 5 såldes aldrig officiellt här och Samsung Galaxy Note 7 återkallades som sagt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar