Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 31 augusti 2017

Samsung Galaxy S8 Active


Samsung Galaxy S8 Active är en extra tålig smartphone med en fin design och topp prestanda. Den tar det bästa från en ny och populär Samsung Galaxy S8 och gör den betydligt tåligare och dessutom passar man in ett större batteri i chassit. Detta är en fantastisk smartphone  som tål lite tuffare tag. Många mobiltelefoner av den här typen satsar allt krut på att få en robust och tålig design och det blir inga pengar över av produktions pengarna att satsa på topp prestanda. Därmed får de oftast lågbudget prestanda och det är ju synd. Det problemet finns inte hos Samsung Galaxy S8 Active.
Baksidan av mobiltelefonen består av ett härdat polycarbonat skal och längs sidorna löper en ram av metall. I hörnen sitter gummerade plast som skyddar mobilen från stötar om man tappar den i backen.
Likt den vanliga S8 hittar du fingeravtryckläsaren på baksidan precis bredvid kameralinsen.
Fronten domineras av en AMOLED display på 5,8 tum och denna display har 2560×1440 pixlar och pixeltätheten ligger på 506 ppi (pixels per inch).
I mobilens underkant sitter en USB Typ C port och detta är ju en fördel eftersom det rör sig om en ny standard.


Samsung Galaxy S8 Active drivs av en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,4 GHz samt har ett Ram minne på 4 GB. Det inbyggda minnet är på 64 GB och det finns plats för ett minneskort på upp till 256 GB.
Detta är en snabb, kraftfull smartphone som klarar av även krävande arbetsuppgifter utan problem.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har optisk bildstabilisator, autofokus och LED blixt. På grund av att det här är en påkostad smartphone från Samsung håller kamerorna naturligtvis en mycket hög kvalitet. Samsung är ju kända för att ha fantastiska kameralinser i sina flaggskepps mobiler och detta är ju en sådan.
Det inbyggda batteriet är på 4000 mAh och det är en stor ökning i batteristorlek jämfört med den vanliga Samsung Galaxy S8 som har ett batteri på 3000 mAh. Men det innebär förstås att Samsung Galaxy S8 Active inte blir lika tunn och ellegant som sitt syskon. Batteriet stödjer både trådlös laddning och snabbladdning.
Telefonen har en IP68 Certifiering vilket innebär att den tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter. Den är även MIL-STD-810G Certifierad så den tål bland annat salt, damm, vatten, solstrålning och termal schock.
Precis som Samsung Galaxy S8 och Samsung Galaxy S8 Plus har den en Iris scanner och kan kopplas ihop med Samsung DeX.
Samsung Galaxy S8 Active har inte ännu nått till Sverige men det är mycket möjligt att den även kommer att säljas här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar