Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 4 augusti 2017

Sony Xperia XZs


Sony Xperia XZs är en liten uppgradering av den vanliga Sony Xperia XZ och är med andra ord inte riktigt en helt ny smartphone.
Dessa två mobiltelefoner delar samma design och den enda skillnaden är att den bakre kameralinsen sticker ut i från chassit hos den nya varianten.
Sony Xperia XZs har en platt, rektangulär design och är konstruerad av metall. Toppen och botten av telefonen är helt plana men långsidornas kanter är lätt avrundad för att ge en skön känsla i handen när man håller i telefonen.
Både Sony Xperia XZ och XZs håller en väldigt hög byggkvalitet och mobilen känns robust och välkonstruerad.


Mobiltelefonen har en LCD display på 5,2 tum och denna display har 1080×1920 pixlar vilket innebär att den får en pixeltäthet på 424 ppi. Displayen är skarp och har bra färgåtergivning och betraktningsvinkel.
Jag personligen föredrar mobiltelefoner med större displayer eftersom jag använder min smartphone för att bland annat titta på streamad film eller spela spel och i sådana situationer är det bra med större displayer.
Likt de flesta flaggskepps mobiler har Sony Xperia XZs en fingeravtryckläsare ( placerad på telefonens ena långsida), en USB Typ C port samt har snabbladdning via Quick Charge 3.0 men den är även vattentålig. Mobiltelefonen har en IP68 Certifiering som medför att den klarar av att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter. När en smartphone är vattentålig innebär det att man har ett extra skydd om olyckan är framme och det är förstås en fördel.
Ram minnet har ökat till 4 GB men processorn är exakt den samma som i den tidigare modellen, nämligen en fyrkärnig Snapdragon 820 processor på 2,15 GHz. Det är lite synd att man inte istället använde en Snapdragon 821 processor som ju faktiskt existerade då mobilen lanserades i Februari 2017.
Det innbyggda minnet är på 32 GB eller 64 GB beroende på vilken variant av telefonen du väljer. Det finns plats för ett minneskort på upp till 256 GB och det är förstås alltid bra när det finns en möjlighet att utöka minneskapaciteten. Värt att veta är att du sällan kan spara applikationer eller uppdateringar av systemet på ett MicroSd kort. Operstivsystemet som sitter i mobilen är Android 7.1 Nougat som är en av de nyare uppdateringarna av systemet och det är en fördel att ha ett så färskt operstivsystem som möjligt. I alla fall för oss mer avancerade användare.
Den främre kameran är på 13 Megapixlar och den bakre huvudkameran är på 19 Megapixlar och har EIS, laser autofokus och LED blixt. Sony Xperia XZs är en toppmodell och det märks på kamerornas kvalitet. Dessa kameror ger fantastiska bilder vid bra ljusförhållanden.
Det innbyggda batteriet är på 2900 mAh och stödjer som tidigare nämnts snabbladdning.
Sony är mycket duktiga på att ta fram utmärkta mobiltelefoner men säljer inte alls lika många mobiler som Samsung och Apple vilket är synd. De kommer dock ofta med allt för mycket bloatware, alltså förinstallerade applikationer som inte går att avinstallera.
En Sony Xperia XZs har en prislapp runt 5900 kr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar