Asus Zenfone 4


Asus Zenfone 4 är en budgetmobil i övre mellansegmentet med en numera vanligt förekommande materialval. Dess kanter består av metall men fronten och baksidan är täckta av ett lager glas. Den har en platt rektangulär design men med avrundade hörn. Under displayen sitter en fingeravtryckläsare och i botten sitter en USB Typ C port.
Asus Zenfone 4 har en display på 5,5 tum och den har 1080×1920 pixlar och det medför att den har en HD display vilket är fullt tillräckligt för de allra flesta. Det är bra att den inte har en QHD display eftersom den drar mer ström och batteriet därmed måste laddas oftare.



Telefonen drivs av en åttakärnig Snapdragon 630 processor på 2,2 GHz samt har ett Ram minne på 4 GB. Det inbyggda minnet är på 64 GB och det finns plats för ett minneskort på upp till 256 GB.
På baksidan sitter dubbla kameror, den ena på 12 Megapixlar och den andra på 8 Megapixlar. Den sistnämnda är en vidvinkel kamera på 120 grader. Dessa kameror är helt okej för personer som vill ha en bra billig smartphone med en godkänd kamerakvalitet. Kamerorna har autofokus och dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Mobiltelefonen har ett inbyggt batteri på 3300 mAh och det är en helt okej batteristorlek med tanke på displayens storlek och telefonens prestanda. Batteriet stödjer även snabbladdning.
Zenfone 4 kommer med Android 7.0 Nougat som operstivsystem men med tillverkarens egna skinn ZenUI 4.0 som ett lager över Android.
Det finns betydligt fler mobiltillverkare än vi i Sverige känner till och Asus är en av de tillverkare som är okända här i landet. Att det är på det sättet är naturligtvis lite trist och om fler kände till alternativen så skulle vi få ett mer varierat utbud och konkurrensen skulle öka vilket skulle innebära ett billigare pris för oss konsumenter.
En Asus Zenfone 4 har ett pris runt 5000 kr.
Det är ett något för högt pris med tanke på den prestanda du får för pengarna. En LG G6 som ju är en flaggskepps mobil har nu ett pris runt 4990 kr och då får du både en bättre design, specifikationer och funktioner. Om jag hade den summan att spendera på en ny smartphone skulle jag helt klart välja en LG G6 eller en OnePlus 5 istället.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.