Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 29 september 2017

CAT S41


Caterpillar S41 är en stryktålig smartphones som passar dig som arbetar inom byggbranchen eller liknande. Cat S41 är täckt av ett mönstrat gummi material som ger ett mycket bra grepp.
Telefonen överlever ett fall på 1,8 meter mot betong och kan vistas på 2 meter djupt vatten i upp till 60 minuter.
Luren har en MIL SPEC 810G Certifiering och en IP68 Certifiering. Den tål salt, damm, solstrålning och är vattentålig.


Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB. Cat S41 drivs av en åttakärnig Mediatek Helio P20 processor på 2,3 GHz vilket innebär att den har en budget processor av något bättre sort. Detta är inte riktigt någon toppmodell men vissa specifikationer ligger inte så långt ifrån dessa.
Det är möjligt att utöka minneskapaciteten med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Mobilen har en 5 tums display med 1080×1920 pixlar så pixeltätheten landar på 441 ppi. Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och den bakre kameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt.
Den här mobiltelefonen har ett stort inbyggt batteri på hela 5000 mAh som stödjer snabbladdning via Pump Express 2.0.
Telefonen kommer med operstivsystemet Android 7.0 Nougat förinstallerat och det är bra då det är en relativt färsk version av systemet. Det är förstås alltid bra att ha en så färsk version av operstivsystemet som möjligt eftersom man därmed har de senaste förbättringarna.
Cat S41 är en smartphone med få kompromisser som passar perfekt att användas i tuffa miljöer.
En Cat S41 har ett pris runt 4490 kr och det är ett helt okej pris ifall du är ute efter en tålig smartphone med okej prestanda men om stryktåligheten inte är så viktig kan du hitta mobiltelefoner med bättre prestanda i samma prisklass.
Lägstanivån hos mobiltelefoner har sett ett stort kliv uppåt de två senaste åren och detsamma gäller lurar i denna kategori. Tidigare hade tåliga mobiltelefoner ofta rent bedrövlig prestanda.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar