Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 14 september 2017

iPhone 8iPhone 8 är egentligen mer en iPhone 7s eftersom den kommer med en liten uppgradering när det gäller specifikationerna men i övrigt ser ut som föregångaren. Den dyrare iPhone X är en betydligt större uppgradering både invändigt och utvändigt.
Baksidan täcks numera av ett lager glas men resten förblir i stort sett likadant som hos iPhone 7.
Denna smartphone är IP67 Certifierad vilket innebär att den tål att vistas på 1 meter djupt vatten i upp till 30 minuter och det är förstås en fördel men konkurrenten Samsungs toppmodeller har istället en något bättre IP68 Certifiering.
Under displayen på 4,7 tum (750×1334 pixlar) sitter som tidigare en fingeravtryckläsare.
iPhone 8 har ett Ram minne på endast 2 GB och ett inbyggt minne på 64 eller hela 256 GB, plats för ett minneskort saknas men det behövs å andra sidan inte med så mycket internminne.
Mobiltelefonen drivs av en egentillverkad sexkärnig Apple A11 Bionic processor och att Apple tillverkar processorn själva är en fördel för optimeringen. iPhone brukar ju vara väldigt bra optimerade så det kompenserar något för den svagare prestandan.


På framsidan sitter en 7 Megapixlars kameralins och på baksidan sitter en 12 Megapixlars kamera med autofokus, optisk bildstabilisator samt fyra LED blixtar. Kamerorna ger mycket bra bilder och håller en hög standard.
Det innbyggda batteriet är på låga 1821 mAh och stödjer både trådlös laddning och snabbladdning.
En iPhone 8 har ett pris från 7995 kr och det är som vanligt allt för dyrt med tanke på de specifikationer du faktiskt får för pengarna. Det är sant att specifikationerna inte är allt utan det är förstås också viktigt hur bra en mobiltelefons olika delar sammarbetar men samtidigt är det fortfarande bättre att ha kraftfull topp prestanda. Du betalar mycket pengar för märket och det är synd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar