Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 15 september 2017

Månadens fynd ( September 2017).


LG G6 är en fantastisk smartphone som dessutom har ett ovanligt bra pris. När man köper en LG G6 får man en flaggskepps mobil med lyxig design och topp prestanda och detta till ett relativt billigt pris jämfört med många konkurrenter.
Hos Elgiganten kan du köpa den svarta varianten med ett internminne på 32 GB för så lite som 5490 kr och i det priset ingår ett par Bang Olufsen hörlurar samt en smartklocka från LG nämligen LG Watch Style Smartwatch. Detta är en otroligt bra deal! Erbjudandet gäller dock så länge lagret räcker.
Hos telefonshoppen betalar du 4870 kr men där får du däremot bara telefonen.LG G6 är en toppmodell från 2017 så du får med andra ord flaggskepps specifikationer för pengarna.
I fronten sitter en stor LCD på 5,7 tum och på grund av att displayen går nästan ända ut i kanterna är mobiltelefonen ändå betydligt mer kompakt än andra mobiler med samma skärmstorlek. Displayen har 1440×2880 pixlar och pixeltätheten landar på hela (564 ppi pixels per inch) så den är mycket skarp och har dessutom bra betraktningsvinkel. Detta är en utmärkt multimedia mobil.
LG G6 har en baksida som är täckt av ett lager Gorilla Glas 5 och likt alla andra mobiltelefoner med samma typ av design drar bakstycket till sig fingeravtryck och smuts. På denna baksida sitter en fingeravtryckläsare. Telefonen har också en MIL-STD-810G Certifiering och en IP68 Certifiering så den är extra tålig för skador samt tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
LG G6 har ett Ram minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 32 GB. Det är möjligt att utöka minneskapaciteten med ett MicroSd kort på upp till 256 GB. Or ett minneskort går det oftast inte att spara appar eller uppdateringar av systemet eller applikationer. Det finns varianter med internminnen på 64 eller 128 GB men dessa kostar naturligtvis mer.
Luren drivs av en fyrkärnig Snapdragon 821 processor på 2,35 GHz och detta är en topp processor från 2016 som sitter i en mobiltelefon från 2017 och det kan man ha åsikter om. Detta behöver inte vara så negativt eftersom det trots allt är en modern, kraftfull processor som klarar av det mesta utan problem.
LG G6 har dubbla bakre kameror på 13 Megapixlar med optisk bildstabilisator och dubbel LED blixt.
Den ena kameralinsen är en vanlig lins medans den andra är en vidvinkel lins.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
I telefonens underkant sitter en USB Typ C port vilket är den allra nyaste laddningskabel standarden.
Det inbyggda batteriet är på 3300 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0 och kan ladda batteriet 50 procent fullt på 30 minuter. Detta är en användbar funktion som underlättar användandet av mobilen för personer som ofta är på språng.
LG G6 är en fint designad smartphone konstruerad av metall, glas och plast som tyvärr inte riktigt finns i konsumenternas medvetande när det är dags att investera i en ny mobiltelefon. LG har inte marknadsfört telefonen tillräckligt och de flesta konsumenter riktar tråkigt nog mest blicken mot Apple och Samsung och missar därmed guldkorn som till exempel LG G6.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar