Meizu Pro 7 Plus



Om du vill ha en smartphone med en mer unik design kan Meizu Pro 7 Plus vara ett utmärkt alternativ. Detta är en välkonstruerad unibody mobil med en andra display monterad på baksidan. Den är byggd av metall och har avrundade hörn och kanter.
Tyvärr består den av en något mjukare metall som gör telefonen lite hal och det är därför bra ifall man använder ett mobilfodral.
Den andra lilla displayen sitter långt upp till vänster på Meizu Pro 7 Plus baksida. Displayen är en AMOLED display på 1,9 tum och har 240×536 pixlar. På skärmen kan man se tid och datum, vädret samt annan information.


I mobiltelefons underkant sitter en USB Typ C port vilket är den nya standarden för laddningskablar. Luren har också en fingeravtryckläsare som sitter placerad under displayen på 5,7 tum och denna display har 1440×2560 pixlar så pixeltätheten landar därmed på 518 ppi (pixels per inch).
Ram minnet är på 6 GB och internminnet är på 64 eller 128 GB. Minneskapaciteten går inte att utöka med ett minneskort så det inbyggda minne man har från början måste räcka.
De flesta andra flaggskepps mobiler har ett Ram minne på 4 GB så det är bra att Meizu Pro 7 Plus har mer än majoriteten.
Meizu Pro 7 Plus har en tiokärnig Mediatek MT6799 processor på 2,6 GHz.
På baksidan sitter förutom den extra displayen dubbla kameralinser på 12 Megapixlar och dessa har autofokus och dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på otroliga 16 Megapixlar och det är förstås ovanligt bra för att vara en framåtriktad kamera.
Det inbyggda batteriet är på 3500 mAh och stödjer snabbladdning. Batteriet kan laddas 67 procent fullt på 30 minuter.
Snabbladdning är en väldigt praktisk och bra funktion som underlättar vardagen, det är förstås alltid bra att kunna ladda batteriet snabbt innan man ger sig iväg igen. Praktiskt för den aktiva människan.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 7.0 Nougat med Meizus skinn Flyme 6.
En Meizu Pro 7 Plus har en prislapp runt 5500 kr och om man bestämmer sig för en får man något mer ovanligt som sticker ut i mängden av mobiltelefoner där ute.
Det finns betydligt mer mobiltelefon tillverkare än de som säljs officiellt här i Sverige och på grund av att de är mindre kända i Europa erbjuder de oftast mer för pengarna.
Inte många här har hört talas om Meizu.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.