Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 11 september 2017

Sony Xperia XZ1 CompactSony Xperia XZ1 Compact har presenterats och det är en flaggskepps mobil med en mer kompakt konstruktion. Detta är något så ovanligt som en kompakt variant med topp prestanda. När tillverkare släpper en mindre version av en flaggskepps mobil brukar det helt enkelt vara så att designen påminner om flaggskepps mobilen men att den invändigt har sämre prestanda och så är alltså inte fallet här.
I motsats till Sony Xperia XA1 som huvudsakligen är byggd av metall är denna smartphone konstruerad av plast. Den har den vanliga rektangulära Sony designen och på den högra långsidan sitter en fingeravtryckläsare. Denna placering av fingeravtryckläsaren är Sony rätt ensamma om.


XZ1 Compact har exakt samma specifikationer som den vanliga Sony Xperia XZ1 och det är förstås en stor fördel.
Mobiltelefonen drivs av en åttakärnig Snapdragon 835 processor på och det är en kraftfull processor som sitter i många av årets flaggskepps mobiler.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 32 GB och det finns plats för ett minneskort på upp till 256 GB.
Xperia XZ1 Compact har en LCD display på 4,6 tum och denna display har 720×1280 pixlar.
Displayen är helt okej men det rör sig förstås inte om en HD display så skärpan blir inte lika bra som hos en sådan. Däremot är det en fördel för batteritiden och de som vill ha en liten, kompakt smartphone använder ändå oftast inte sin mobiltelefon för multimedia konsumtion.
Sony Xperia XZ1 Compact har en IP68 Certifiering vilket innebär att den är vattentät och tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Självklart har den en USB Typ C port och den sitter i botten av luren.
Det inbyggda batteriet är på 2700 mAh.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar med 120 graders vidvinkel lins och den bakre kameran är på 19 Megapixlar och har laser autofokus och LED blixt. Sony har inte satsat på dubbla bakre kameror vilket många av deras konkurrenter har gjort i år. Om du absolut vill ha dubbla bakre kameralinser bör du inte välja en mobiltelefon från Sony. Detta är dock en toppmodell och som sådan håller kamerorna naturligtvis en hög kvalitet.
Något som Sony satsar mycket på är att få fram ett fantastiskt ljud ur sina dyrare mobiltelefoner och det här man lyckats bra med. Sony Xperia XZ1 Compact har 24 bitars Audio samt stereo högtalare som är framtidssäkrade. Framåtriktade högtalare är den allra bästa placeringen då ljudet riktas rakt mot användaren.
Prislappen på luren landar på 5490 kr och den vanliga Sony Xperia XZ1 har ett pris på 6990 kr.
Xperia XZ1 Compact kommer med operstivsystemet Android 8.0 Oreo från start och det är väldigt bra på grund av att det är den allra färskaste uppdateringen av systemet. Få telefoner har nåtts av denna versionen av systemet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar