Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 8 september 2017

Sony Xperia XZ1


Sony Xperia XZ1 är en ny flaggskepps mobil som har en premium unibody design och är byggd av metall. Naturligtvis har den specifikationer värdig en toppmodell från 2017.
Den har en något uppgraderad design jämfört med föregångaren Sony Xperia XZ som även den var en väldigt ellegant mobiltelefon men den ny modellen ser med andra ord ändå bättre ut.
Chassit består av ett enda stycke aluminum och kanterna är mer avrundade jämfört med föregångaren. Den är dessutom en aning tunnare.
Dubbla framåtriktade högtalare ger ett fantastiskt ljud och de har 24 bitars Audio. Sony satsar mycket på att fr fram ett otroligt bra ljud hos sina dyrare modeller och det är förstås alltid välkommet för oss som använder våra mobiltelefoner som multimedia enheter.


Sony Xperia XZ1 har en LCD display på 5,2 tum med 1080×1920 pixlar så pixeltätheten blir 424 ppi. Displayen skyddas av Gorilla Glas 5. Att mobilen inte har en QHD display ger fördelen av en bättre batteritid än den annars skulle ha fått.
Mobiltelefonen har en USB Typ C port i botten, en fingeravtryckläsare som på vanligt Sony maner är plaserad på lurens högra långsida och den har till och med en IP68 Certifiering som medför att luren kan vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB, det är möjligt att utöka minneskapaciteten med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Telefonen har en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,3 GHz och detta är en topp processor som sitter i många av årets flaggskepps mobiler.
Det inbyggda batteriet är på 2700 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0.
Den främre kameran är på 13 Megapixlar och den bakre kameran är på 19 Megapixlar och har EIS, laser autofokus och LED blixt. Sony Xperia XZ1 har med andra ord inte de numera så populära dubbla bakre kamerorna och det kan ju vara en nackdel ifall du tycker att det är viktigt. Likt Samsung har Sony's flaggskepps mobiler i stort sett alltid oerhört bra kameror som ger mycket fina bilder.
En Sony Xperia XZ1 har en prislapp runt 6990 kr att jämföra med föregångaren Sony Xperia XZs som nu kostar runt 5900 kr.
Om du istället ska välja föregångaren som alltså är tusenlappen billigare avgörs ju av ifall du tycker att skillnaden i prestanda är värd pengarna.
Jag äger själv en mobiltelefon från Sony och jag tycker att de håller en hög kvalitet på sina produkter och jag är nöjd med den telefon jag har. Tyvärr är deras mobiler sällan konsumenters förstaval när det gäller att skaffa en ny smartphone och det är otroligt synd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar