Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 12 september 2017

Xiaomi Mi Mix 2Nya, kommande Xiaomi Mi Mix 2 är en väldigt intressant mobiltelefon vars front domineras av en stor display som går från kant till kant. Den har med andra ord en mycket modern design. Baksidan består av ett hårt, blankt keramiskt material och kanterna består av aluminum. Xiaomi Mi Mix 2 är en unibody mobil med en premium design. Baksidan är hal och känslig för fingeravtryck likt många andra av årets topp mobiler men keramik är ett hårt material som är betydligt tåligare än glas. I förpackningen medföljer ett skyddande fodral.
Mobilen har en stor LCD display på hela 6 tum men displayen är mindre än den som sitter på föregångaren Xiaomi Mi Mix. Denna display har 1080×2160 pixlar och pixeltätheten landar på 403 ppi (pixels per inch). En så stor display passar perfekt för multimedia konsumtion, att titta på streamad film, titta på YouTube eller spela spel blir ju mer njutningsfullt på en större skärm. Det är därför jag personligen föredrar mobiltelefoner med större displayer.
Denna smartphone drivs av en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,4 GHz samt har ett Ram minne på 6 GB. Det inbyggda minnet är på 64, 128 eller 256 GB beroende på vilken variant du väljer.
Den saknar plats för MicroSd kort och den har inte heller något hörlursuttag.
Huvudkameran är på 12 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar. Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Dessa kameror ger okej bilder vid bra ljusförhållanden men de hamnar långt ifrån de allra bästa kameralinserna på marknaden och det är förstås en nackdel med denna smartphone.


På baksidan av mobiltelefon sitter en fingeravtryckläsare av hög kvalitet och luren har även en USB Typ C port i botten.
Det inbyggda batteriet är på 3400 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0.
Operstivsystemet är Android 7.1 Nougat men med Xiaomis egna skinn MIUI 9.
Xiaomi startade trenden med displayer som täcker större delen av fronten så att mobiltelefoner framifrån ser ut att bara bestå av en display men nu när fler tillverkare börjat släppa den typen av lurar ökar konkurrensen men Xiaomi Mi Mix 2 har också en väldigt lyxig design till ett billigare pris. Detta gör att den står ut lite i mängden.
Xiaomi Mi Mix 2 har sett flera förbättringar jämfört med föregångaren bland annat när det gäller samtalsljudet.
Den billigare modellen med ett inbyggt minne på 64 GB har ett pris runt 500 dollar vilket motsvarar ungefär 4300 kr. Tyvärr kommer inte denna smartphone att säljas officiellt här i Sverige men den går förstås att importera men räkna då med att du får betala ett högre pris. Frakt och eventuella importavgifter tillkommer till priset.
Med den här mobiltelefonen får du något mer unikt och spännande vilket sällan är fel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar