Yotaphone 3



Yotaphone 3 är en ny smartphone i budgetsegmentet i alla fall när det gäller specifikationerna. Yotaphone har gått ifrån en mer avrundad design mot en platt och något mer rektangulär sådan.
Det ovanliga med den här mobiltelefonen är att den har en bakre E-bläckskärm som är tänkt förhöja upplevelsen när man ska läsa långa texter på mobilen.
Denna bakre display är på 5,2 tum och har 720×1280 pixlar. Den främre displayen är en AMOLED display på 5,5 tum och den har 2080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 401 ppi.
Yotaphone 3 drivs av en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2,0 GHz samt har ett Ram minne på 4 GB. Det inbyggda minnet är på 64 eller 128 GB beroende på vilken variant av telefonen du väljer. Det är inte plats för något minneskort.
Den främre kameran är på 13 Megapixlar och den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt.
Det inbyggda batteriet är på 3300 mAh och stödjer snabbladdning vilket är en nyttig funktion som är bra att ha i sin smartphone.
Yotaphone 3 har en fingeravtryckläsare placerad under den främre displayen och en USB Typ C port i lurens underkant.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 7.1.1 Nougat men med tillverkarens egna skinn Yota OS 3.0 och det är en relativt ny version av Android så det är förstås bra. Att ha ett så färskt operstivsystem som möjligt är ju att föredra framför en äldre version men nu för tiden är de allra flesta mobil tillverkare väldigt bra på att se till att ha färska uppdateringar av Android, det har blivit betydligt bättre än för bara ett par år sedan.
Yotaphone 3 är en nichad produkt som förmodligen inte särskilt många kommer att köpa men om du vill äga en unik mobiltelefon som få användare har är den ett bra alternativ.
Modellen med ett internminne på 64 GB har ett pris runt 563 dollar vilket motsvarar ungefär 4800 kr och det är mycket pengar med tanke på de specifikationer man får. Man betalar helt enkelt för de dubbla skärmarna.
Ett billigare alternativ är att istället beställa Yotaphone 2 som rimligtvis bör kosta något mindre.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.