Flaggskepps dödaren Xiaomi Mi Mix 2.


Dagens flaggskepps mobiler blir bara dyrare och dyrare för varje år som går och det leder till att fler konsumenter väljer att leta sin nästa smartphone hos en tillverkare som säljer sina produkter till ett lägre pris men samtidigt har samma höga nivå när det gäller designen och specifikationerna.
Xiaomi Mi Mix 2 är ett bra exempel på en sådan mobiltelefon.
Den är visserligen inte någon tokbillig smartphone med sin prislapp från 4600 kr men det ska jämföras med priset hos till exempel Samsung Galaxy S8 och iPhone 8 som alltså kostar betydligt mer än så.
Föregångaren Xiaomi Mi Mix var en unik design med en då ovanlig display som gick långt ut på telefonens kanter. Nu när många tillverkare har inspirerats till att använda samma typ av design blir den nya modellen inte fullt lika inovativ. Det finns en mängd exempel som till exempel iPhone X, Samsung Galaxy S8 eller LG G6.
Xiaomi Mi Mix 2 har en display på 6 tum med pixlar som når ut otroligt långt ut på kanterna.
Baksidan reflekterar ljus på ett fint sätt och är konstruerad av ett keramiskt material av hög kvalitet. Nackdelen är att baksidan snabbt drar till sig fingeravtryck så att man behöver putsa rent baksidan ofta ifall man vill ha den fin. I förpackningen medföljer ett mobilfodral så det kan vara bra om man använder det.
Runt den bakre kameralinsen sitter en cirkel av 18 karats guld och en bit längre need sitter fingeravtryckläsaren. Denna fingeravtryckläsare är snabb och låser upp skärmen oerhört fort och korrekt.



Xiaomi Mi Mix 2 har kanter av metall och en rektangulär och platt konstruktion samtidigt som den är väldigt ellegant och lyxig.
Telefonen har en åttakärnig Snapdragon 835 processor på 2,45 GHz vilket är den senaste topp processorn från Qualcomm.
Ram minnet är på 6 GB och internminnet är på 64, 128 eller 256 GB beroende på vilken variant av mobilen du väljer att köpa.
Mobiltelefonen saknar plats för MicroSd kort men det behövs knappast med så pass mycket internminne. Den har däremot plats för dubbla Sim kort och det är förstås en fördel för den som ofta reser mellan två olika länder.
Mobilen har en LCD display på 6 tum med 1080×2160 pixlar så pixeltätheten landar därmed på 403 ppi. Skärmen skyddas av Gorilla Glas 4 och når som sagt nästan ända ut till mobiltelefonens kanter.
Eftersom detta är en toppmodell håller displayen naturligtvis en standard därefter.
Den främre kameran på 5 Megapixlar sitter på den nedre delen av telefonen, under displayen så när du tänker ta en selfie behöver du vända upp och ner på telefonen. Annar får du en bild i en konstig vinkel.
Den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har autofokus ,optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar. Kameran ger utmärkta bilder som duger för att lägga upp på sociala medier som till exempel Facebook och Twitter.
Det inbyggda batteriet är på 3400 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0 och det skadar naturligtvis inte att kunna ladda batteriet fullt på kort tid.
Operstivsystemet som kommer med mobiltelefonen är Android 7.1 Nougat.
Xiaomi Mi Mix 2 är en fantastisk smartphone som sticker ut i mängden av mobiltelefoner och ger ett ellegant intryck när det gäller designen. Den har samma specifikationer som andra flaggskepps mobiler och när det gäller Ram minnet är den till och med bättre.
Nackdelen är att du om du vill ha en blir tvungen att beställa mobiltelefonen från utländska nätbutiker och det innebär att du inte har möjlighet att känna på luren innan eventuellt köp. Det blir med andra ord ändå viktigare att läsa på om telefonen innan du bestämmer dig.
Köp aldrig en ny mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på hur du använder din mobiltelefon.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.